Papíron nem volt rá pénze, mégis megduplázta földterületeit Szentgyörgyvölgyi Péter

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 13.

Belpol

Bakonyi földesúr lett Rogán Antal utódja.

Jelentős vagyont halmozott fel az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, V. kerületi fideszes polgármester, aki a Belvárost Rogán Antal utódjaként 2014 óta vezeti – írja a 24.hu. A lap beszámolója szerint Szentgyörgyvölgyi vagyonnyilatkozatában 12 oldalon át sorolja vagyonát, földek és ingatlanok mellett értékpapírban és takarékbetétben is nagy vagyont halmozott fel.

Szentgyörgyvölgyi papíron a polgármesteri elfoglaltság mellett az elmúlt években egy kis családi vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa volt. Bevallott jövedelme a 24.hu szerint nem különösebben fedi vagy magyarázza az elmúlt évek vagyongyarapodását.

A lap arra emlékeztet, hogy szerint Szentgyörgyvölgyi a Blikk korábbi tényfeltárása szerint 2012-ben már 30 hektárnyi szántó haszonbérleti jogát nyerte el. Földvagyona pedig azóta megduplázódott, már hatvan hektárnyi területet birtokol.

A politikus 2018., 2020. és 2021. januári vagyonnyilatkozatait átnézve arra jutott a 24.hu, hogy az azokban bevallott vagyongyarapodásra a vagyonnyilatkozataiban bevallott jövedelmei nem nyújtanak fedezetet. 2018 és 2020 között összesen kb. 16 millió forint jövedelme lehetett, ehhez képest megtakarításai 7  millió forinttal nőttek, tartozásai pedig 2,2 millióval csökkentek. Ha mindezt jövedelméből fedezte, az említett két évben havi háromszázezer forintból kellett gazdálkodnia. Mindeközben vásárolt 25 hektár földet is, és valószínűleg lovas birtoka gondozásának, őrzésének, és a lovak állandó felügyeletének is pénzbe került. A lap a földek értékét a környékbeli földárak alapján 23,3 millió forintra becsülte, vagyis ezek önmagukban többe kerültek, mint amit a polgármester papíron két év alatt keresett.

(24.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.