Pottyondy: Nem 50 ezren voltunk, hanem 150 ezren

  • narancs.hu
  • 2024. február 17.

Belpol

Konzervatív becslés a péntek esti tüntetők létszámáról.

„Nem 50 ezren voltunk, hanem legalább 150 ezren. És erre is azt mondják, hogy egy konzervatív becslés. Az áldozatoknak jelen állás szerint 66 millió forintot gyűjtöttünk. A helyszínen 17 millió forintot, utalással 49 millió érkezett. Az így felajánlott adományokból az Utcából Lakásba Egyesület nem csak lakhatásban nyújt segítséget, hanem a társadalomba való visszailleszkedésbe is. Talán valamit, valami nagyon kicsit jóvá teszünk abból az irtózatból, ami ezekkel az emberekkel történt, és ami ronccsá tette őket” – írta szombaton a Facebookon Pottyondy Edina, a péntek esti budapesti tüntetés egyik szervezője.

Bár a demonstrációt nem ellenzéki pártok szervezték, a kormánypárti média egyik vezető publicistája, Gajdics Ottó a Magyar Nemzetben róluk is megemlékezik. Úgy gondolja, a szörnyek inkább azok az ellenzéki képviselők, akik nem szavazták meg a kormány által gyermekvédelminek nevezett törvényt. A tüntető több ezer ember pedig Gajdics szerint át lett verve, „mert nyugodtan mondjuk ki, csak a szokásos kormányellenes csődületet láttuk most is az unásig ismert jóemberkedő, moralizáló, álszolidáris mázzal nyakon öntve”.

A Magyar Narancs ezt így látja:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk