Pressman a vidéket járja, megnézte az Igazgyöngyöt

  • narancs.hu
  • 2024. január 23.

Belpol

Ismerkedés a kelet-magyarországi viszonyokkal.

Az Igazgyöngy Alapítvány munkájáról tájékozódott kedden David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete – derült ki L. Ritók Nóra Facebook-bejegyzéséből.

A hátrányos helyzetű gyerekekkel, tehetségek gondozásával, személyiségfejlesztéssel foglalkozó, 1999 óta működő szervezet Toldon látta vendégül a diplomatát, ahol az alapítvány tanodája működik. Ez nem protokollesemény volt, hanem ismerkedés a kelet-magyarországi viszonyokkal. Pressman a három év alatti gyerekek mozgásfejlesztését és a társadalmi vállalkozásban dolgozó felnőttek munkáját láthatta, utóbbiakkal beszélgetett.

„Nekünk pedig megerősítő volt, nemcsak az, hogy minket választott, hanem a gratulációja is, amivel kifejezte, mennyire fontos az a munka, amit civil szervezetként végzünk” – írta L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui járásban működő szervezet alapítója és igazgatója. 

A nagykövet – mint az RTL riportjából kiderült – kíváncsi volt Nyírmártonfalva nevezetességére, a facsemeték között húzódó lombkoronasétányra is.

A címlapkép forrása L. Ritók Nóra Facebook-bejegyzése 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk