Sára Botond tovább küzd azért, hogy bezárathassa Iványi Gáborék iskoláit

  • narancs.hu
  • 2024. október 2.

Belpol

Két nappal a tanévkezdés előtt törölték a MET iskoláit és óvodáit.

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskolái jogvédelmet kaptak a bíróságtól, de a Fővárosi Kormányhivatal fellebbez ellene – írja a hvg.hu. Pedig a Sára Botond vezette Budapest Főváros Kormányhivatala korábban azt ígérte, hogy tiszteletben tartja a Fővárosi Törvényszék döntését.

A jogvédelmi kérelmet azután nyújtotta be Iványi Gábor csapata, mert két nappal a tanévkezdés előtt a kormányhivatal törölte a nyilvántartásból a MET iskoláit és óvodáját. A döntés a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumot is ugyan úgy érintette, mint a budapesti intézményeket. A Szegedi Törvényszék hamar megalapozottnak nevezte a jogvédelmi kérelmet: „Köztudomású tény, hogy az Intézmény tanulóinak jelentős hányada sajátos nevelési igényű gyermek, akik számára a tanulási környezet megváltoztatása, beilleszkedés az új osztályközösségekbe, az új nevelőkkel való kapcsolat kialakítása jelentős nehézségeket okoz.”

A fővárosi kormányhivatal arra hivatkozva törölte az intézményeket a nyilvántartásból, hogy a MET mint fenntartó a jelentős köztartozásai és közüzemi díjtartozásai miatt nem képes biztosítani a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium törvényben előírt működési feltételeit. De szeptember elején az is kiderült, hogy jóval több adóssága van a kormányhivatalnak. Sára Botond intézménye 150 milliós tartozást róttak fel Iványi Gáboréknak, a fővárosi kormányhivatal júliusban 424 millióval tartozott. Október 1-én szolidaritási akciót szervezett a NoÁr Iványi Gábor közössége mellett, korábban pedig milliókat gyűjtöttek a részükre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk