Stummer János: Kubatov ne a Facebookon üzengessen, hanem küldje rám a kopaszait!

Belpol

Tovább durvul a vita a jobbikos képviselő és a Fidesz-pártigazgató között a Dunaferr-ügyben. 

Kezd elfajulni az a vita, ami néhány nappal ezelőtt tört ki a jobbikos Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke és Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, országgyűlési képviselő között azok után, hogy a Dunai Vasműnél múlt pénteken „esemény” volt.  

Ahogy a Narancs.hu is beszámolt róla korábban, az orosz és az ukrán tulajdonosok konfliktusa miatt a múlt pénteken a rendőrség kivonult Dunaújvárosban a Dunai Vasműhöz, mert a Dunaferr tulajdonosai között konfliktus alakult ki.

A Dunaferr-cégcsoport hivatalos honlapja akkor azt írta, a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának nevében egy „zsoldos csapat” az elmúlt hónapok „verbális és jogi agressziója után fizikai agresszióra készült”. Ehhez hozzátették:

„A kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták”

– írta a cég.

Stummer János a város jobbikos országgyűlési képviselőjével, Kálló Gergellyel közös vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a nemzetbiztonsági mellett komoly gazdaságbiztonsági kockázatai is vannak a „zsoldosseregek” megjelenésének. Stummer ehhez hozzáfűzte, arra kéri Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját, hogy „kösse meg a kutyáit, ne fenyegesse tovább a dunaújvárosi embereket”, mert ők nyugalmat, békét szeretnének, és nem akarnak azzal szembesülni, hogy városukat „zsoldosseregek szállják meg és érvényt akarnak szerezni kibogozhatatlan politikai, gazdasági, üzleti érdekeknek.” 

Kubatov minderre először csak egy Facebook-bejegyzésben válaszolt múlt vasárnap, mondván, hogy az ügyhöz „semmi, de semmi” köze sincs, illetve, hogy Stummer „nemhogy a nemzetbiztonsági bizottság élére nem való, de még éjjeliőrnek sem”. Ám csütörtökön egy, a bejegyzéshez fűzött kommentben jelezte, hivatalos feljelentést tett a jobbikos képviselő ellen

Minderre csütörtökön kora este Stummer ugyancsak egy Facebook-bejegyzésben reagált. Ebben azt írta: „A Fidesz pártigazgatója ma feljelentett, úgyhogy megyünk a bíróságra, de ott is ki fogok állni az igazunkért. A magyar embereket senki nem fenyegetheti büntetlenül, még az állampárt egyik legbefolyásosabb embere sem. Jövőre meg mentek a levesbe, pártigazgató úr.”

Ezt követően Stummer a Narancs.hu-nak elmondta, a jövő héten ülésezik a nemzetbiztonsági bizottság, feltéve, hogy a grémium négy fideszes tagja is elmegy, és nem akadályozza meg az ülés megtartását. A bizottsági ülésre a jobbikos elnök meghívta az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőit, akiktől azt várja, hogy egyértelműen cáfolják meg a felmerült gyanút.

„Egyelőre még nem tartunk ott, bármilyen befolyásos ember is Kubatov Gábor, hogy ő mondja meg, ki legyen a törvényhozás nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke” – reagált Stummer János a Narancs.hu-nak a Fidesz pártigazgatójának arra a kijelentésére, hogy ő mire volna, vagy nem volna alkalmas.

Az ellenzéki képviselő szerint Kubatov sok ezer őrző-védő szakembert sértett meg a rá tett becsmérlő kifejezéssel. Végül pedig a Jobbik parlamenti képviselője azt mondta a Narancs.hu-nak:

„Legközelebb ne Facebookon üzengessen nekem Kubatov, hanem tényleg küldje rám kopaszait!”

Figyelmébe ajánljuk