Nem lesz előválasztás Zuglóban

  • narancs.hu
  • 2024. április 9.

Belpol

Szövetséget kötött a Momentum és a Szikra, a két szervezet közös polgármesterjelöltet indít Horváth Csabával szemben.

Választási szövetséget kötött a Szikra Mozgalom és a Momentum Zuglóban, mégpedig Horváth Csabával és a Fidesszel szemben – közölte a két szervezet a Facebookon

Azt írják, hogy azért döntöttek így, mert Horváth Csaba (MSZP), Zugló polgármestere nem vesz részt az előválasztáson, amelynek az lett volna a célja, hogy a legjobb jelölt induljon a Fidesz emberével szemben. 

„Az elmúlt hetek bebizonyították, hogy a közös kiállásnak eredménye van: elértük, hogy a kormány elhalassza a rákosrendezői területen zajló botrányos kilakoltatásokat! Ezen az úton megyünk tovább, hiszen Zugló védelme forog kockán. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő már megmutatta, Zugló akkor tud nyerni, ha a kerületet megvédjük a kormányzati érdekektől, és egy valóban erős ellenzéki erőt építünk helyben. És megvédjük Zuglót a további túlépítéstől, társadalmi károktól. A jelenlegi polgármester, Horváth Csaba nem tudott valódi ellenállást mutatni a mini-Dubaj-beruházás esetében, sőt a kilakoltatás által fenyegetettek érdekvédelmét sem tudta ellátni. Az elmúlt években és főként Rákosrendező kapcsán bebizonyította, hogy nem képes megvédeni Zuglót a kormánnyal szemben” – indokolja a szövetségkötést a Szikra Mozgalom és a Momentum.

Horváthról más ügyben is megvan a véleményük.

A két szervezet szerint Zuglóban olyan összefogásra lesz szükség, amely azon túl, hogy legyőzi a Fideszt az önkormányzati választáson, elég erős lesz a kormánnyal és magánérdekekkel szemben is. 

„Mindezért Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje és Sudár Orsolya, a Szikra Mozgalom zuglói polgármesterjelöltje a közös értékekre koncentrálnak annak érdekében, hogy a helyiek érdekét semmibe vevő kormány még közvetetten se tudjon hatalmat gyakorolni Zugló fölött! Vállalják, hogy Hadházy Ákos, a kerület országgyűlési képviselőjének támogatásával, közös munkával és közös polgármesterjelölttel legyőzik a Fidesz jelöltjét, és egy szolidáris, megújult kerületi vezetést hoznak el a zuglói lakosok és a zuglói ellenzéki közösség számára” – olvasható a közleményben, amelyből nem derül ki, hogy melyikük lesz a közös polgármesterjelölt.

Úgy értesültünk, hogy Sudár Orsolya lépett vissza, és Rózsa András lesz a közös polgármesterjelölt.

(Címlapképünk forrása: Sudár Orsolya Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk