Varga Judit a rendőrségi túlkapásokról: "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik"

  • narancs.hu
  • 2020. május 16.

Belpol

Az igazságügyi miniszter az ATV-ben magyarázta, miért vittek be a rendőrök a véleményük miatt ellenzéki hangadókat.

"Előfordul, hogy a hatóságok tévednek" - ezzel magyarázta Varga Judit az ATV vendégeként azt, hogy ezen a héten előbb egy szerencsi idős férfit, majd egy gyulai ellenzékit vitt be rémhírterjesztés gyanújával, miközben az előbbi politikai véleményét fejezte ki a kormány munkáját minősítve, az utóbbi egy kétségtelen tényt rögzített.

Arról, hogy a gyulai Csóka-Szűcs Jánost, a Kossuth Kör helyi vezetőjét, a Momentum tagját szerda hajnalban a nagy erőkkel kiszálló rendőrség bevitte kihallgatásra, a Narancs.hu számolt be elsőként. Később az ügyészség elsimerte, hogy a férfi nem követett el bűncselekményt. Csóka-Szűcs tapasztalatairól interjút adott lapunknak, azt mondta, őt nem fogják megfélemlíteni. A gyulai eset időközben az Európai Parlamentben is téma lett, az ellenzék pedig tüntetést szervezett a városban a férfi védelmében.

Péntek este Varga azt mondta, "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik”. Arról is beszélt, hogy miértb nem ment el a miniszterelnök az EP-vitára, miért Belgrádot választotta Brüsszel helyett: „veszélyhelyzet közepén vagyunk, sokkal precízebben megszervezettek a miniszterelnöki utazások”.

Figyelmébe ajánljuk