Visszavonják a pedofíliával gyanúsított edző kitüntetését Szigetszentmiklóson

Belpol

Az MSZP szólította fel erre a polgármestert, aki ezután egy órán belül kezdeményezte S. Tibor díjának visszavonását.

A szigetszentmiklósi MSZP elnöke, Fazekas-Verba Szabolcs szombat este felszólította Nagy János polgármestert, hogy hívjon össze rendkívüli képviselő-testületi ülést, amelyen méltatlanság miatt azonnali hatállyal vonja vissza a gyermekprostitúció elsősegítésével gyanúsított S. Tibor városi kitüntetését. S. Tibor még 2000-ben részesült Szigetszentmiklós Városi Testnevelési és Sport Díjában, korábban kézilabdaedzőként dolgozott az egyik helyi általános iskolában.

Fazekas-Verba közösségi posztjában úgy fogalmaz, kétli, hogy a polgármester ne lenne képben S. Tibor korábbi díjazásával kapcsolatosan. „Lehetett valaki akármilyen jó kézilabdaedző, városszerte közismert személy, azt gondolom, hogy ez az eset nem tűr halasztást és érthetetlen Nagy János csendje az ügyben. Csütörtökön testületi ülés volt, ahol lehetősége lett volna sürgősségi indítvánnyal kezelni ezt a helyzetet. Ehelyett egy újabb TAO-s földeladás került csak a képviselők elé, amit szerencsére nem támogattak a képviselők Nagy szándékainak megfelelően.” Fazekas-Verba felszólítását azzal is nyomatékosította, hogy S. Tibort 2006-ban hasonló bűncselekményekért jelentették fel, és jogerősen elítélték.

Nagy János polgármester az MSZP elnökének posztja után egy órán belül arról közölt videót a Facebookon, hogy kezdeményezi a kitüntetés visszavonását, miután megbizonyosodott arról, hogy a bűncselekményt elkövetett férfi megegyezik S. Tiborral.

Telex a rendőrség beszámolójára hivatkozva arról írt a hét közepén, hogy maszkokat, szexruhákat, szexuális segédeszközöket foglaltak le a rendőrök egy férfinél Szigetszentmiklóson, miután kiderült, városszerte tinédzsereket traktál itallal, cigarettával, ajándékokkal, és nem titkolja vonzódását a fiatalokhoz. S. Tibor a kihallgatásán azt mondta, szerinte nincs semmi kivetnivaló ösztönei kielégítésében. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, több rendbeli gyermekprostitúció, kihasználás és kóros szenvedélykeltés vétségének gyanúja miatt.

A szigetszentmiklósi rendőrök egy anya októberi bejelentése után kezdtek el nyomozni, majd eljutottak a 63 éves férfihoz, akinek három áldozatát is azonosították. Kiderült, a pedofil férfi esetenként 5-10 ezer forintot is kínált a kamaszoknak szexért cserébe. Házának szeparéjában egy zöld békajelmezt is lefoglaltak a rendőrök.

S. Tibor 2000-ben a Kézilabda Sportkör elnökeként részesült a városi díjban. Az önkormányzat rendelete szerint Városi Testnevelési és Sport Díjat azok kaphatnak, „akik a település sportéletének fejlődése érdekében hosszabb időn át kiemelkedő tevékenységet folytattak és tevékenységükkel számos elismerést vívtak ki” maguk és a város számára.

Szigetszentmiklóson az ellenzéki pártok viszonya megromlott a korábban még az MSZP által delegált, azóta a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz kötödő Nagy János polgármesterrel. S. Tibor 2002-ben az önkormányzati választáson is indult a SZÖ-SZI (Szövetség Szigetszentmiklósért) Egyesület színeiben. Ekkor közös csapatban szerepelt a helyi városüzemeltető cég 2020-ban nyugdíjba vonult igazgatójával, Szarvas Tiborral valamint az önkormányzati cég jelenlegi igazgatójával.

Az ellenzéki pártok közötti első nagyobb konfliktust többek között S. Tibor jelölttársa, Szarvas Tibor leváltásának szándéka okozta. Az ellenzéki pártok szövetsége, a DK-MSZP-Momentum-LMP rögtön a 2019-es önkormányzati választás után szerette volna leváltani a korábban adócsalásért és közokirat-hamisításért jogerősen elítélt Szarvas Tibort, azonban Nagy János visszavonta az erről szóló előterjesztést. Nagy ezt követően váltotta le a DK-s alpolgármesterét, majd váltotta le a fideszes képviselőkkel együttműködve az önkormányzati bizottságokból a DK-s, momentumos és szocialista delegáltakat az őket támogat civilekkel együtt.

(Címlapképünkön a szigetszentmiklósi városháza. Forrás: Szigetszentmiklós város hivatalos oldala Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk