Lezárult az „egyedi, átfogó jellegű vizsgálat”

  • narancs.hu
  • 2024. október 14.

Fekete Lyuk

Virág et. elkészült egy ítélettel a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál a Transparencyről.

„Magyarországra káros, az országot és a magyar állami intézményeket stigmatizáló, dezinformáción alapuló befolyásoló tevékenységet végez a Transparency International Magyarország Alapítvány” a Szuverenitásvédelmi Hivatal közleménye szerint, amelyet a 444 szemlézett.

A hivatal június közepén indított „ egyedi, átfogó jellegű vizsgálatot”. Ez zárult le most a megállapítással: a Transparency „finanszírozásának, tevékenységének és kapcsolati hálójának áttekintése alátámasztja, hogy a vizsgált szervezet egy több mint harminc éve működő globális lobbihálózat részeként, a hálózat mögött meghúzódó nagyhatalmi érdekek mentén fejti ki politikai nyomásgyakorló tevékenységét”.

A hivatal arra jutott, hogy a szervezet valójában nem az átláthatóságért és a korrupció ellen küzd, hanem az amerikai gazdasági és politikai érdekeket igyekszik érvényesíteni. 

Erre abból következtetett a hivatal, milyen témákkal foglalkozik a Transparency International Magyarországon: például a kormánypárti média és a magántőkealapok működésével, a lombkoronasétányokkal.

A hivatal szerint a TI „fő fegyvere a berlini központban készülő korrupcióérzékelési index, amelyet a TI-t finanszírozó és/vagy vele együttműködő szervezetek, illetve maga a TI is képes érdekei szerint manipulálni”, és ez az index „a dezinformáció minden formai kellékével rendelkezik, dezinformációnak tekinthető, mivel alkalmas arra, hogy valótlan állításokat igaznak tüntessen fel”. A szervezet a szuverenitásvédelmi hivatal szerint a korrupcióérzékelési index publikálásával „próbálja Magyarországot és a magyar államigazgatási szerveket rossz színben feltüntetni. A szervezet az Európai Bizottságnak készített, dezinformációt tartalmazó árnyékjelentéseivel valódi politikai, gazdasági és társadalmi károkat okoz Magyarországnak”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mire jó a biblioterápia?

Vannak olyan emlékeink, hogy egy könyv épp jókor, jó helyen talált meg minket, segített valamit megválaszolni, megoldani, átélni, továbblépni, felnőni vagy épp gyereknek maradni? Pont ez az élmény a lényege a biblioterápia elméletének és módszertanának.