vaklárma

Szex és szélhámosok

Film

Ha megfogadjuk az okosok tanácsát, úgy élünk, hogy amikor lepereg előttünk életünk filmje, ne tudjuk eldönteni, hogy az akció- vagy felnőtt műfajú-e.

Ám mivel manapság a legkevésbé élni jut alkalmunk, és ennek fájdalmát megnövekedett kontentfogyasztással enyhítjük, van arra reális esély, hogy – Az emlékmás mintájára – élmények híján valódi filmek részletei pörögnek majd le sajátunkként az utolsó percekben. Ezért kell óriási gonddal szelektálnunk az elfogyasztott filmeket, mert ha eljön Joe Black és nekünk tényleg csak a Ha eljön Joe Black vagy (tekintve, hogy mit látunk legtöbbször) egy köptető reklámjának kockái villannak majd be, akkor irtó mérgesek leszünk magunkra.

Szerencsére az elkövetkezendő hetekben a kezünkre játszik a mozi- és streamingkínálat, amely bujasággal és bőséges szélhámosválasztékkal kecsegteti a virtuális világra adaptálódó elménket.

Itt van mindjárt az április 4-én mozikba kerülő, ígéretesnek hangzó Hogyan szexeljünk?, aminek hallatán már nyálaznánk is a ceruza hegyét – hogy feljegyezzük az útmutató tanácsait. Bár Molly Manning Walker első nagyjátékfilmje ez, így akár valóban szólhat erről is, de tekintve, hogy a Cannes-i Filmfesztiválon helyből díjat nyert, nagyobb az esély, hogy inkább azt mutatja majd meg, hogyan ne csináljuk. Ez esetben még indokoltabb a jegyzetelés. Három fiatal lány nekiindul, hogy életük legizgalmasabb nyarát éljék meg a görög tengerparton… mi baj történhet? Persze minden generáció sokat beszél a szexről (aki bármilyen puritánságot tulajdonít az eleinknek, annak jusson eszébe például a katonának is alkalmatlan Jancsika méretét problematizáló népdal), de generációszinten a Z az első, amelyik saját felelőssége irányából közelíti meg a témát, így nézve pedig a Hogyan szexeljünk? egy igen tanulságos darabnak ígérkezik.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk