Civilek végezték el az ellenzék munkáját: megmutatták, akad köztünk különb Orbán emberénél

  • narancs.hu
  • 2017. január 2.

Hírnarancs

Évi 10 millió jár az új udvari fotósnak, meg zsiráfka. Részünkről BÚÉK!

Találtak valakit Áder János helyett

Állampolgárok egy – művészekből és közismert értelmiségiekből álló – csoportja kezdeményezi dr. Majtényi László megválasztását államfőnek. A magukat „Elnököt a köztársaságnak” csoportnak nevezők közleményben állnak ki jelöltjükért. A jelölést Székely Sándor fővárosi képviselő jelentette be.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A jelölésről szóló közlemény teljes terjedelmében az aláírók nevével itt olvasható.

Új személyi fotósa van Orbán Viktornak

Szecsődi Balázst választották Orbán fotósának, miután Burger Barna, aki 23 évig fényképezte a miniszterelnököt, izomsorvadásos betegsége miatt visszavonult. Szecsődiről keveset tudni, a Linkedin-profilja alapján 2010 és 2016 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre járt, és az elmúlt egy-két évben már feltűnt Orbán fotósaként – írja az Index. Havi 12 napot kell majd dolgoznia, amiért 833 ezer forintot keres, azaz évente több mint 10 milliót. A „művészfotók” elkészítésén kívül be kell segítenie az ide érkező külföldi vendégek fotósainak, és ha úgy adódik, vizuális tanácsot is kell adnia.

false

 

Fotó: orbanviktor.hu/Szecsődi Balázs

Médiapiaci apró

Puch László ígéretéhez híven elkezdte tolni a pénzt a Népszavába – írja a hvg.hu.

Mindeközben úgy tűnik, hogy Helyi Válasz címen Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó regionális-megyei hírgyűjtő oldal indul hamarosan – írja a 444.hu –, de hasonló Jobbik- és MSZP-közeli tervekről is csiripelnek a madarak.

Vona Gábor és a Jobbik egyedül mennek a szebb jövőért

Nem közösködik a Jobbik 20. századi pártokkal. Mert ők a 21. század. Vona Gábor a Hír Tv reggeli műsorában azt mondta, hogy a baloldali emberek érdekeit szívesen képviselik, de baloldali pártokkal nem fognak egyezkedni a 2018-as választási győzelem érdekében. A Jobbik mint néppárt az embereket szeretné megnyerni. „Számtalanszor elmondtam már, és ez a jövőben is így marad, hogy a Jobbik a huszadik századi pártokkal nem kíván szövetségre lépni. Tehát sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem a DK-val, sem a baloldali pártok bármelyikével” – jelentette ki a párt elnöke.

Szmogriadó és kemény mínuszok

Riasztást adott ki a magas légszennyezettség miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK): Budapestet, Százhalombattát, Tökölt, Szegedet, Miskolcot és Sajószentpétert a veszélyesnek kijáró piros színnel jelölték. Míg az OKK környezet-egészségügyi igazgatóságának térképén tizenkét másik településen – Mosonmagyaróváron, Győrben, Tatabányán, Székesfehérváron, Esztergomban, Vácott, Egerben, Szolnokon, Debrecenben, Kazincbarcikán, Hernádszurdokon és Oszláron – narancssárga (egészségtelen) jelzés érvényes. Országszerte több településen a kifogásolt levegőminőséget zöld színnel jelzik.

false

 

Fotó: MTI

Ráadásul szinte mindenhol ködös, párás a levegő az országban, és elég hideg is van, mint azt heti prognózisunk is jelzi.

Újévi zsiráfka

Január 1-én zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Santana, az anyaállat az állatkert legidősebb zsiráfja. A kicsi zsiráffal minden rendben van, születése után lábra állt, evett is, egyelőre elkülönítve tartják, de napokon belül elkezdik összeszoktatni a többi zsiráffal, s a közönség is láthatja.

Zsiráfborjú az év első újszülöttje Megszületett

Figyelmébe ajánljuk