Snoblesse Oblige 2022/36.

  • Narancs
  • 2022. szeptember 7.

Interaktív

Heti kulturális programajánló

csöndesen beborul szenesedik az ablak / lényem legbenső kuckójába raklak /

mitévő legyek szállnak / árnyam körül a szárnyak

(Sziveri János: Bábel)

péntek, szeptember 9., 9.30  Találd meg a hobbidat! – A Kamaszfesztivál szervezőcsoportjának tanévnyitója a Hunyadi téren

Olyan kiállítók mutatják be a robotikától a szövésig terjedő szakkör-, foglalkozás- és programkínálatukat, amelyek a kamaszok számára biztosítanak értékes szabadidős elfoglaltságot következő tanévre. Az eseményen jelentik be a VIII. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztivál helyszínét, a „Javíts egy jegyet”, valamint a „Kamaszbarát önkormányzatok” pályázatok elindítását is. A hobbiexpón színpadi események is lesznek: tánccsoportok, dobos csapatok és a Canapé, a Crush, a Coolturkamaszok és a Street Sixteen kamasz zenekarok mutatják meg, mit tudnak, az estét pedig a 20.15-kor kezdődő Belmondo-koncert zárja. (Hunyadi tér, Bp. VI.)

 

péntek, szeptember 9., 17.00  Weöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai / Hamvas Béla ezer­arcú és egyszerű élete és műve – kötetbemutató

E két esszékötetet mutatják be az Areión Kulturális Egyesület és a Magyar PEN Club délutánján. A szerzővel, Weiner Sennyey Tiborral Vajna Tamás, Weöres és Hamvas barátságának nagy tudora beszélget. (Írók Boltja, Bp. VI., Andrássy út 45.)

 

péntek, szeptember 9., 19.00  Hétköznapi cirkuszaink

Korosztályokon átívelő, családi, szabadtéri, nézőaktivizáló és tér­specifikus előadás az őszi PLACCC Fesztivál programján. Egy szabadtéri edzőpálya lehetőségeit használja, és kínálja fel a Hargitay Ákos és Juhász Kata koreográfiájára készült performance. Másnap 16.00-tól és 19.00-tól is látható. A kortárstánc-fesztivál hátralévő programjai a placcc.hu oldalon találhatók. (Mechwart liget, Bp. II. kerület)

 

péntek, szeptember 9., 20.00  Rohmann Ditta & Szőke Szabolcs Duó – koncert

Eltérő múltú és technikájú vonós hangszerek vonulnak fel ezen az estén. A cselló, a gadulka és a sarangi új hangzásbeli lehetőségeit kutatja egy Bach-szakértő a balkáni és keleti vonósok nagy ismerőjével karöltve. Lesz sok improvizáció, ének és a két éve megjelent Duetti, paralleli című bemutatkozó lemezüket is prezentálják. (BMC, Opus Jazz Club, Bp. IX., Mátyás u. 8.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk