Szüret 2022/36.

  • Narancs
  • 2022. szeptember 7.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Kedves Szülők, Gyerekek!

Szeretettel meghívunk Titeket közös imádságra, a diákjainkért, tanárainkért felajánlott szentmisére, ahol András atya egyúttal megáldja az iskolatáskákat, tanszereket.

A Taksonyi Szent Anna templom hirdetményéből

 

Orbán Viktor hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát, aki a látogatás során átadta a magyar miniszterelnöknek a Szent Száva Érdemrend arany fokozatát. (…) A kitüntetés átadása alkalmából a szerb pátriárka hangsúlyozta: Orbán Viktor egyedülálló államférfi Európában, aki „harcol Európa lelkéért”, és akinek a szavára más népek, így a szerbek is odafigyelnek. Orbán Viktor elfogadó beszédében kiemelte: büszkén veszi át a kitüntetést szerb ortodox keresztény testvérétől. „Békés emberek vagyunk, békét akarunk, de valóban háború zajlik Európa lelkéért, és a keresztény egység – benne az ortodoxia – nélkül ezt a harcot nem tudjuk megnyerni.”

MTI

 

A szentendrei önkormányzat senkit nem iskoláz be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által ajánlott világűrpolitikai tanácsadó szakirányú továbbképzésre, mert a városvezetés úgy gondolja, nem életszerű, hogy a szentendreiek ilyen jellegű problémákkal forduljanak a hivatalhoz. (…) Az NKE minden bizonnyal azért ajánlotta a képzést az önkormányzat figyelmébe, mert az önkormányzati törvény értelmében minden önkormányzat köteles munkatársait az NKE valamelyik képzésére beiskolázni.

A szentendrei önkormányzat közleményéből

 

Kollégái kisebb összejövetelt rendeztek az utolsó napján, Németh Balázs pedig érzelmes levélben búcsúzott munkatársaitól. (…) – Úgy huszonöten összegyűltünk és megleptük. Sokan vidékről jöttek vissza, hogy este tíz óra után elbúcsúzhassanak tőle – idézte fel a megható búcsú pillanatait egy kolléga (…) – A lányok közül sokan el is sírták magukat, és Balázs is elérzékenyült. (…) Volt, aki azt mondta, olyan az ő távozása a közmédia Híradójától, mint amikor Cristiano Ronaldo elhagyta a Real Madrid vagy Lionel Messi a Barcelona futballcsapatát.

Blikk

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk