Szüret 2023/22.

  • Narancs
  • 2023. május 31.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

A kultúra nemcsak műalkotásokat jelent: a kultúra maga az életmód, az észjárás, átadása pedig nem elsősorban az iskolában, hanem a családban történik.

Csák János a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlésén; MTI

 

TARTOZIK   ÖSSZEKOVÁCSOL   TÁMADÁSA   SZELFI

 

Ez itt Katar. A főváros Doha. 40 Celsius-fok. Kimerítő és eredményes tárgyalások az ország vezetőjével, a katari emírrel. Az elmúlt évben megtanultuk, hogy Katar kulcsfontosságú ország Európa számára. A hiányzó orosz gáz tekintélyes részét az innen érkező LNG-gázzal pótolta az európai gazdaság. Kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtó ország, amely jelen van a világ minden részén. A béketáborhoz tartozik.

Orbán Viktor Facebook-nyilatkozata a katari tárgyalásait követően; Miniszterelnöki Kabinetiroda

 

A vidék erejét a hagyományok teremtik meg, a magyarság legfontosabb értékeit őseink emberöltőről emberöltőre adták át. Ezt a fonalat nekünk sem szabad elvágni, tovább kell éltetni. Mint ahogyan ezt tették és teszik a jászság [sic!] lakói, akik a 14 évvel ezelőtti egyszerű kis hucul lovasnapokból közösségi ünnepet, a Hagyományok Hétvégéjét megteremtették – mondta az államtitkár. Az ünnep összekovácsol, a dolgos hétköznapok után felüdülést hoz, a gondok távolabb kerülnek, az emberek közösségként élik meg az együttlétet. S miután Magyarországon az ünnep összekapcsolódik a gasztronómiával, ezen a mostani alkalommal is több bográcsban fő az étel.

Az Agrárminisztérium Sajtóosztályának közleményéből

 

Ökumenikus szertartás keretében felszentelték a Hunyadi-kápolnát május 26-án, pénteken a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós-laktanyában. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter ünnepi beszédében úgy fogalmazott, „a lelkünket is úgy kellene ápolnunk és gondoznunk, ahogy azt a testünkkel tesszük, ennek pedig a legszentebb és szakrálisabb helyszíne a templom vagy kápolna”.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf helyes dolognak nevezte, hogy a hadseregnek kápolnája van. Azt mondta, a hadsereg az egyházhoz hasonlóan erős közösség, mégis mindkettő – talán pont az erejénél fogva – a modernitás támadása alatt áll.

Honvédelem.hu

 

A mai belügyminisztériumi találkozón ismét egyértelművé vált, hogy a baloldal valójában csak balhét akar, és akadályozni akarja a pedagógusok béremelését. Ma is csak balhézni jöttek, nem egyeztetni.

A Fidesz-frakció közleményéből

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk