Szüret 2023/22.

  • Narancs
  • 2023. május 31.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

A kultúra nemcsak műalkotásokat jelent: a kultúra maga az életmód, az észjárás, átadása pedig nem elsősorban az iskolában, hanem a családban történik.

Csák János a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlésén; MTI

 

TARTOZIK   ÖSSZEKOVÁCSOL   TÁMADÁSA   SZELFI

 

Ez itt Katar. A főváros Doha. 40 Celsius-fok. Kimerítő és eredményes tárgyalások az ország vezetőjével, a katari emírrel. Az elmúlt évben megtanultuk, hogy Katar kulcsfontosságú ország Európa számára. A hiányzó orosz gáz tekintélyes részét az innen érkező LNG-gázzal pótolta az európai gazdaság. Kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtó ország, amely jelen van a világ minden részén. A béketáborhoz tartozik.

Orbán Viktor Facebook-nyilatkozata a katari tárgyalásait követően; Miniszterelnöki Kabinetiroda

 

A vidék erejét a hagyományok teremtik meg, a magyarság legfontosabb értékeit őseink emberöltőről emberöltőre adták át. Ezt a fonalat nekünk sem szabad elvágni, tovább kell éltetni. Mint ahogyan ezt tették és teszik a jászság [sic!] lakói, akik a 14 évvel ezelőtti egyszerű kis hucul lovasnapokból közösségi ünnepet, a Hagyományok Hétvégéjét megteremtették – mondta az államtitkár. Az ünnep összekovácsol, a dolgos hétköznapok után felüdülést hoz, a gondok távolabb kerülnek, az emberek közösségként élik meg az együttlétet. S miután Magyarországon az ünnep összekapcsolódik a gasztronómiával, ezen a mostani alkalommal is több bográcsban fő az étel.

Az Agrárminisztérium Sajtóosztályának közleményéből

 

Ökumenikus szertartás keretében felszentelték a Hunyadi-kápolnát május 26-án, pénteken a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós-laktanyában. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter ünnepi beszédében úgy fogalmazott, „a lelkünket is úgy kellene ápolnunk és gondoznunk, ahogy azt a testünkkel tesszük, ennek pedig a legszentebb és szakrálisabb helyszíne a templom vagy kápolna”.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf helyes dolognak nevezte, hogy a hadseregnek kápolnája van. Azt mondta, a hadsereg az egyházhoz hasonlóan erős közösség, mégis mindkettő – talán pont az erejénél fogva – a modernitás támadása alatt áll.

Honvédelem.hu

 

A mai belügyminisztériumi találkozón ismét egyértelművé vált, hogy a baloldal valójában csak balhét akar, és akadályozni akarja a pedagógusok béremelését. Ma is csak balhézni jöttek, nem egyeztetni.

A Fidesz-frakció közleményéből

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.