Szüret 2024/31.

  • Narancs
  • 2024. július 31.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Van tehát magyar nagystratégia. Milyen állapotban van? Azt tudom mondani, hogy még nincs jó állapotban. Azért nincs jó állapotban, mert a nyelvezete túlságosan értelmiségi.

Orbán Viktor előadása a XXIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban; Miniszterelnöki Hivatal

APROPÓ     GYEREKEK     ÉRLELI     AJÁNDÉKOZTÁK

Egy veszély van csak: az, hogy amit pénteken láttunk, nemcsak egyszeri jelenség, hanem a mostani liberális nyugati világ programja. Azt akarják ugyanis, hogy mi, magyarok is így éljünk, illetőleg az új eszmék embereként mindenki így éljen. (…) De a magyarok döntő többsége törvényi figyelmeztetés nélkül is a józan ész talaján áll. Nekünk a magyarság, a nemzethez tartozás a program, közös gyarapodásunk programja – nem pedig az a giccs, amit a tévében láttunk. Éppen ezért viszolyogva fordul el a párizsi falansztertől és ettől a penetráns liberális dekadenciától. Ezzel is bizonyítva, hogy még él nemzet e hazán.

Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának Facebook-bejegyzése a párizsi olimpia megnyitójáról

Az Agrárminisztérium standja egy fesztiválon különleges és fontos szerepet tölt be, hiszen számos olyan célja és funkciója van, amelyek hozzájárulnak a látogatók tájékoztatásához (…) – jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a nyár a fesztiválokról, a szabadtéri közös eseményekről, a kikapcsolódásról és az élményt is fokozó étkezésekről szól.

Az Agrárminisztérium Sajtóosztályának közleményéből

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a július 28-án, vasárnap 19:04 órakor kiadott, Töll László: ma is hatnak az első világháború következményei című anyagunkban a megszólaló titulusát az alábbiak szerint pontosítjuk: Töll László katonai identitásért felelős miniszteri biztos.

MTI

Németh Szilárd elnök, Bacsa Péter ügyvezető alelnök és Lőrincz Tamás, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szakmai igazgatója fogadta csütörtökön reggel Schmidt Ádámot. Az államtitkár (…) az olimpia rajtjáig végigjárja a jelentősebb sportágak edzőtáborait, így a birkózókét is. Ezúttal a két kötöttfogású olimpikon, Lévai Zoltán (77 kg, BHSE) és Losonczi Dávid (87 kg, ESMTK) felkészülése, állapota érdekelte a legjobban. (…) A fotózást és a rövid beszélgetést szőnyegmunka és erőfejlesztés követte. Búcsúképpen Schmidt Ádámot a válogatott tagjai által aláírt nemzeti címeres pólóval ajándékozták meg, valamint azokat a mezeket is megtekinthette, amelyeket Németh Szilárd adott Lévainak és Losonczinak.

MTI

A kultúra az a folyton élő kovász, amely az újabb és újabb nemzedékeket folyamatosan érleli hozzá a nemzettesthez, a minisztérium programjai pedig Kárpát-medencei dimenziót adnak a kulturális értékőrzésnek – mondta Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter pénteken Tusnádfürdőn.

MTI

„Először vagyok táborparancsnok és elmondhatom, a gyerekekkel való foglalkozás teljesen más képességeket kíván, mint amiket katonaként eddig meg kellett mutatnom” – kezdi a hadnagy. Úgy látja, a jelentkezők ugyan jól terhelhetők, de figyelni kell rájuk, hiszen gyerekek és felelősséggel tartoznak irántuk.

Honvédelem.hu

Berki Krisztián emlékét azóta sem feledi senki, az élet mindig utat tör magának. A Bors kiderítette, hogy új lakói vannak annak az ingatlannak, amelyben a kétszeres apuka élete utolsó napjait töltötte. (…) Értesüléseinket a társasházban lakók is megerősítették.

Bors

Papp Máté Bence Instagram-oldalán meglepő őszinteséggel dicséri párját, Tóth Gabit. A bejegyzésben Máté annak a meglátásának ad hangot, hogy szerelme „szellemének nagysága felér a természet tomboló erejével, és lelke tisztasága a hajnal fénysugarait idézi”.

Index.hu

Zenei szempontból kifejezetten a mindenki számára könnyen emészthető, szórakoztató, táncolható klasszikus jazz jelenti a fesztivál arculatát, de abban a legszélesebb spektrumot fedi le. (…) A zene csak apropó ahhoz, hogy a közönség jól érezze magát.

Baon.hu

Kidobhatják a kukába a franciák a fenntarthatóság jegyében kitalált olimpiai falujukat, pont úgy, ahogy a sportolók dobják a kukába az ott kapott ételek jelentős részét.

Origo.hu

Neked ajánljuk

Cirkusz a keresztfán

Ismerős a helyzet, amikor a gyerek csinál valami valóban vicceset, a felnőttből kiszakad egy hangos röhögés, mire a gyerek vérszemet kapva a heves reakciótól, előadja ugyanazt újra és újra, minden körben egyre elvetemültebben?

Sok kis bukás

A Helsingborgból egyebek közt Sanghajon és Párizson át most hozzánk érkezett kollekció koncepciója valóban egyedi: a szervezők összegyűjtötték az emberiség történetének nagy bukásait.

Mezítláb

  • Kiss Annamária

Formákba rendeződik a függöny előtt gomolygó füst, amelynek „takarásában” három férfi megtámad egy fehér ruhás fiatal lányt.

Mert élnek

Mielőtt belevágnánk, képzeljük magunk elé egy pillanatra a kalocsai érseket teljes harci ornátusban.

A látó ember

A múlt szombati tusnádfürdői beszéd napi politikai útmutatásokat és bejelentéseket csupán szűk számban tartalmazott.

A beugró

Kamala Harris minden jel szerint megszerzi a demokraták támogatását és hamarosan hivatalos jelölt lesz. Néhány nap alatt fenekestül fordult fel az amerikai elnökválasztási kampány – a verseny újra kinyílt.

Gyanú ébredt benne

Amikor a Libri kétségbeesett munkatársa harmadszorra kérte, hogy jelöljem meg, hogy a kiadóm, a Patak Könyvek kiadványai közül melyek esnek a gyermekvédelmi törvény hatálya alá, megint eszembe jutott az, amit a nyolcvanas évek elején oly sokszor hallottam az erdélyi ismerőseimtől.