14 év után találták meg a szentesi nő holttestét – volt élettársa őrizetben

Kis-Magyarország

Tizennégy év után megtalálta a rendőrség egy eltűnt szentesi nő holttestét, aki gyilkosság áldozatává vált. A gyanúsított az egykori élettárs, akit most Olaszországban vettek őrizetbe. Ő idén februárban még a Szegedi Ítélőtábla előtt állt, kamerák kereszttüzében: épp felmentették, mert nem volt bizonyíték arra, hogy ő dobott volna kézigránátot a szentesi jegyző lakására.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megtalálták a 2006 júliusában eltűnt szentesi nő földi maradványait. Megállapították, hogy életellenes bűncselekmény áldozatává vált. Egykori élettársával, D. Lajossal szemben a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki. A szentesi férfit Olaszországban őrizetbe vette a rendőrség – írja a police.hu.

Úgy tudjuk, pontosan ennyit közölt az áldozat családjával a rendőrség. Nem derült ki egyelőre az sem, hol, milyen körülmények között találták meg a holttestet.

Ahogy az idén februárban a Narancs.hu beszámolt, K. Judit 2006-ban már régen nem volt együtt D. Lajossal. Albérletben lakott új párjával. Július 21-én este beáztatta a mosnivalót, megfőzte társa kedvenc ételét, SMS-t küldött neki, hogy várja haza – aztán nyoma veszett. A lakásban egyedül maradt kétéves kisgyereke. A háznál lévő kutya méregtől pusztult el, és Judit fülbevalóját megtalálták a kertben.

D.Lajos (jobbról) februárban a gránát-ügy miatt hallgatták meg

D.Lajos (jobbról) februárban a gránát-ügy miatt hallgatták meg

Fotó: A szerző felvétele

Titokzatos eltűnés és 10 millió forint

Ésszerűtlen, hogy ilyen körülmények között valaki gondoljon egyet, és világgá menjen. Egyéb bizonyíték híján a vizsgálat mégis egy ideig eltűnés miatt, közigazgatási eljárás keretében folyt. 2014-ben új nyomozás indult, és keresték a nőt több helyen, 2016-ban az egykori élettárs, D. Lajos házának udvarában is, de nem találták.

Idén februárban az országos rendőr-főkapitány bruttó 10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott annak, aki konkrét információval segíti a nyomozókat ebben az ügyben.

Ez a közlemény történetesen egy nappal az előtt jelent meg, hogy D. Lajosnak a Szegedi Ítélőtábla előtt kellett megjelennie. A bíróság azt vizsgálta, hogy az 1963-as születésű szentesi férfi dobott-e kézigránátot 2006. augusztus 22-én a szentesi jegyző, Sztantics Csaba lakására. Az tény, hogy valaki dobta azt a gránátot, ami az ablakkeretről visszapattanva az erkélyen robbant föl. Korábban már téglával is beszakították a tisztviselő ablakát. D. Lajosnak a sörözője miatt, illetve egykori élettársával, Judittal közös gyermekük elhelyezésének gyámhivatali eljárása miatt volt dolga a polgármesteri hivatallal. A gránátos akció előtti napon D. Lajos benn járt a hivatalban, beszélni akart a jegyzővel, de ez nem sikerült, ezért dühösen ment el, és azt is mondta, „ez volt a jegyző utolsó dobása.”

Juditról nem kérdezhették

Abban az ügyben is tíz évvel a történtek után indult újra a vizsgálat, akkor vették őrizetbe D. Lajost, aki tagadott. A Szegedi Törvényszék, majd idén februárban az ítélőtábla is úgy találta, nem bizonyítható minden kétséget kizáróan, hogy D. Lajos a tettes.

Volt élettársa ésszerűtlen körülmények között tűnt el

Volt élettársa ésszerűtlen körülmények között tűnt el

Fotó: A szerző felvétele

A vádlott legutóbb megengedte a bíróságon az újságíróknak, hogy fényképet készítsenek az arcáról. A szünetben a Narancs.hu-nak azt mondta, hogy a családi élete tönkrement az eljárás miatt. Azt gondolja, most már azért is rács mögé akarják juttatni, hogy ne kelljen kártérítést fizetni neki. Nagy-Britanniában élt egy ideig új élettársával, közös gyermekükkel és Judittól született lányával, de aztán ez a kapcsolata megromlott, és a gyerekeivel – akik, mint hangsúlyozta a bíró előtt, őt választották – hazaköltözött Szentesre.

Ezen a februári szegedi tárgyaláson a bíróság távmeghallgatással rögzítette egy ismeretlen, külföldi férfi vallomását, aki egy cellában volt D. Lajossal. Beszámolt arról, hogy D. mit mondott neki a gránátos ügyről a börtönben. A bíró akkor figyelmeztette a vádlottat, a védőt és az ügyészt is, hogy csak ebben az ügyben tehetnek föl kérdést a védett tanúnak, másról nem kérdezhetik. Ezt a figyelmeztetést mindenki betartotta, nem kérdezte senki a tanútól, hogy mit tud Judit sorsáról.

Figyelmébe ajánljuk

Kormányinfó: Magyar Péternek új korszaka van

  • narancs.hu

Gulyás Gergely szerint háborúra készül a NATO, hozzánk viszont jön a kínai elnök. Az üzemanyag árait nem fagyasztják be, csak árcsökkentésre vennék rá a kereskedőket. Az nem derült ki, hogyan.

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.