Kétszázezer forintot kínáltak a sümegi ellenzéki lap terjesztőjének, hogy átadja a példányokat

Kis-Magyarország

Új és eddig nem tapasztalt formában folytatódott a politikai harc a Veszprém megyei kisvárosban.

A helyi fideszes ügyeket rendszeresen feltáró és megíró ellenzéki lap, a Sümegi Szó terjesztőjének kétszázezer forintot kínáltak, ha átadja a nála lévő majd’ kétezer lapot. A nem mindennapi esetről Facebook-oldalán számolt be Kovács Mihály, a sümegi ellenzék vezetője péntek este. Mint írta, az újságot lelkiismeretesen terjesztő segítőjüket csütörtökön egy számára ismeretlen ember megállította és udvariasan üzletet ajánlott neki. Ez pedig úgy szólt: ha az egyszemélyes lapterjesztő átadja neki a nála lévő 1900 darab helyi ellenzéki lapot, akkor 200 ezer forintot fizet neki zsebbe. A teljes képhez hozzátartozik, hogy ekkorra a lapterjesztő 300 lapot már bedobott a sümegi postaládákba.

A Kovács által Sándornak nevezett segítő, aki egyben a helyi ellenzékiek barátja, nem fogadta el ezt a furcsa ajánlatot, és tovább folytatta az újság terjesztését. Ám a történtekről beszámolt Kovács Mihálynak, akinek személyleírást adott ismeretlen férfiről, illetve megjegyezte kocsija rendszámát is. Ezek alapján a sümegi ellenzék vezetője tudni véli, kiről lehet szó.

„A rendőrség eljárást nem indít, ugyanis fenyegetés nem, csupán egy »üzleti ajánlat« történt! Nos… mindig tudtuk, hogy sok-sok értékes információ van az újságban, ezért is olvassák nagyon sokan! Most valaki komoly pénzt is adna érte… Persze az illető és aki őt küldhette a pénzzel, inkább abban érdekelt, hogy a mostani szám ne kerüljön ki Önökhöz, sümegi olvasókhoz, de hála a kézbesítőnknek, hamarosan minden háztartásban elérhető lesz” – írta a közösségi oldalán Kovács Mihály.

A helyiek szerint a friss lapszám ötödik oldalán található cikk zavarhatja most leginkább a sümegi fideszes köröket. Ebben ugyanis arról van szó, hogy

természetkárosítás miatt a Tapolcai Járási Ügyészség vádat emelt három ember, köztük a város egyik Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője ellen.

Mint azt korábban a Narancs.hu megírta, a három férfi tavaly egy barnamedvének a fejjel együtt kipreparált bundáját adta-vette egymás között, majd próbálta az interneten keresztül értékesíteni. A fideszes képviselő az a Remete József, aki alig másfél évvel ezelőtt arról híresült el, hogy a legnagyobb közösségi oldalon minősíthetetlen és nyomdafestéket nem tűrő módon szidalmazta Jakab Péter, a Jobbik elnökét. Remetének Sümegen a közétkeztetésben van fontos szerepe, több megbízást kapott a kormánypárti városvezetéstől.

Az elmúlt időszakban jó pár, Sümeget érintő ügyről tudósítottunk, amelyek közül nem egy bekerült az országos híradásokba. Botrány volt a fideszes polgármester élettársának hamis érettségi bizonyítványa miatt, ennek folyományaként Végh László polgármester lemondott a Sümegi Többcélú Kistérségi Társulás elnöki posztjáról, élettársa pedig távozott a járóbeteg-ellátó éléről, amit addig ő vezetett. A hamis érettségi miatt vizsgálatra szólított fel Navracsics Tibor, a Fidesz választókerületi elnöke.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.