Tizenkét éves fia fényképével, kamuoldalon keltik halálhírét egy sümegi civil aktivistának

Kis-Magyarország

Mindez összefüggésben lehet azzal, hogy Németh Szabolcs sok borsot tört a fideszes városvezetés orra alá az elmúlt években, de azzal is, közeledik az önkormányzati választás, s egyesek úgy tudják, az aktivista lesz az ellenzék polgármesterjelöltje.

„Tucatnyi ismerősöm hívott és keresett már múlt héten, hogy egy agyalágyult, jellemtelen ember a 12 éves fiam fényképét felhasználva csinált egy Facebook-oldalt és összevissza, privát üzenetben küldözget egy gyászjelentést arról, hogy én meghaltam és március 20-án lesz a temetésem. Hányinger és gusztustalan emberek vagytok! Emberek?????” – áll abban a Facebook-bejegyzésben, amit kedden tett közzé Németh Szabolcs sümegi civil aktivista.

Tény, hogy az utóbbi években ő is szerepet játszott abban, hogy kiderült, a kisváros fideszes polgármestere, Végh László élettársának az érettségi bizonyítványa hamis, így pedig a diplomáját sem lehet elfogadni, ekként pedig nem töltheti be a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetői pozícióját. A botrányos eset egyébként országos nyilvánosságot kapott.

Németh Szabolcs közreműködött abban is, hogy kiderült, a sümegi önkormányzat szabálytalanul használt fel európai uniós pályázati pénzeket. E botrányoktól aligha függetlenül Végh lemondott a sümegi kistérségi társulás elnöki tisztségéről.

Tavaly ősszel olyan szórólapot készítettek Némethről, hogy az idegosztályon fekszik, méghozzá kikötve. De azt is terjesztették róla, hogy egy önkormányzati képviselővel együtt valakit kirabolt az utcán; e híresztelés miatt Végh László és mások ellen büntetőeljárás van folyamatban a Tapolcai Járásbíróságon. A kisvárosban olyan hír is lábra kapott, hogy Németh és mások feltörték egy helyi, a Fideszhez közel álló közéleti szereplő közösségi oldali profilját, sőt azt is, hogy 8 éves börtönbüntetést szabtak ki rá. „A lényeg, hogy mindezekből semmi sem igaz. Azonban nagyon ügyeltünk arra, hogy ezekre a provokációkra semmilyen módon ne válaszoljunk. Egyrészt mert annyira szint alattiak, másrészt azért, mert úgy láttuk, hogy ez még jobban idegesíti a provokátorokat. Most meg azt híresztelik, hogy meghaltam. Mindezt a legaljasabb módon, úgy, hogy a gyerekem fotóját használják erre, őt, aki nem tud és nem is tehet semmiről! Persze az efféle társaságtól nem áll messze a kiskorúakkal történő visszaélés, tudjuk, hogy Bicskén mit műveltek kiskorú gyerekekkel, és látjuk, hogy itt Sümegen, hogy élnek vissza egy gyermek fotójával. Mi lesz a következő?” – nyilatkozta Németh Szabolcs a Narancs.hu-nak.

 
Forrás: Németh Szabolcs Facebook

Elmondta azt is, tudják, hogy az egyik lejárató oldalt a sümegi polgármesteri hivatal egy közpénzből fizetett alkalmazottja, Végh László polgármester kommunikációs tanácsadója szerkeszti, akit a választókerület fideszes országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor miniszter nemrégiben kitüntetett.

Németh szerint a sümegi fideszes városvezetésnek és körének az a meggyőződése, hogy ő lesz a június helyhatósági választáson az ellenzék/civilek polgármesterjelöltje, ezért támadják hónapok óta válogatott módon.

„Szeretném egyértelművé tenni, hogy nem akarok polgármester lenni, s ez majd kiderül két hét múlva, amikor a megtépázott helyi Fidesszel szemben induló összefogás bejelenti aspiránsait a polgármesteri és a képviselői posztokra” – szögezte le Németh.

„Így akartok győzni? Így akartok többek, jobbak lenni? Így akartok megfelelni a megbízónak? És ki vagyok én? Ki vagyok én, hogy mocskoltok, gyaláztok, hazudoztok, lejárattok? Még egy teniszklub tag sem vagyok! Féltek? Mitől?” – írta bejegyzésében Németh. Lapunknak elmondta, a mostani, fia fényképét feltüntető és a saját haláláról és temetéséről szóló kamuoldal ügyében személyes adattal való visszaélés gyanúja és más bűncselekmények miatt bejelentést tett a hatóságnál.

A Narancs.hu több olyan tavalyi esetről is beszámolt, amikor civileket jelentettek fel Sümegen. 2023 júliusában azért született három (!) feljelentés is Németh Szabolcs és Oszkó Zoltán ellenzéki önkormányzati képviselő ellen, mert „megrongálták a sümegi rendőrséggel szembeni II. világháborús hősi emlékművet”. Valójában az történt, hogy egy kőfaragóval közösen rendbehozták a rossz állapotú emlékhelyet, amivel a város évtizedekig nem foglalkozott. A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

Egy másik eset decemberben történt, amikor az Élhető Városért Egyesülethez tartozó civilek almát és hagymát osztottak. Az aktivisták ellen született feljelentésében az ismeretlen személy vagy személyek azt kifogásolták, hogy az adományként kiosztott alma és hagyma eredete nem tisztázott, sőt, ártalmas lehet annak, aki elfogyasztja. A kormányhivatal ellenőrei azonban semmilyen szabálytalanságot nem tapasztaltak.

Ami biztos egyébként Sümegen: a június 9-i önkormányzati választáson a jelenlegi, botrányairól elhíresült fideszes polgármester, Végh László újraindul a mandátumért.

(Címlapképünkön: Németh Szabolcs. Forrás: Németh Szabolcs Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk