Rádió

Politikai inszeminátor

Közéleti podcast a 24.hu-n

Kritika

Egy ország találgatja éppen, hogy mi a fenét is akar ez az egész jelenteni. Hogy Gattyán György, aki a LiveJasmin nevű site-ján keresztül élő webkamerás pornóval begyűjtött nagyjából 300 milliárd forintot, most minden előzmény nélkül miniszterelnök-jelöltként bukkant fel a honi média megfelelő bugyraiban. 

Amikor már-már azt hinnénk, sikerült megszabadulni a 90-es és a korai 2000-es évek kínos or­szág­imázsától, miszerint hazánk pornónagyhatalom.

A 24.hu széles hangzóműsor-kínálata azt mutatja, hogy a mai magyar sajtókínálatban ez az a lap, amelyik talán a legnagyobb téttel fogad a podcastok sikerére. Van nekik egyebek közt sztárházi­gazdával készülő könyves magazinjuk (Nyáry Krisztián Buksója), gasztrosorozatuk Filéző címmel, külön focis és biciklis sportadásuk, heti cikkelemző podcastjuk, és nyár végéig egy jó kis bűnügyi szériát is vittek, amiről annak idején mi is írtunk (lásd: A svéd Kennedy, Magyar Narancs, 2020. június 25.). És hát van egy Három harmad névre keresztelt produkció is, amely a felkonf szerint „a 24.hu politikai újságíróinak kibeszélő műsora”. A lap vezető új­ság­írói viszik ezt a sorozatot, egymást váltja a mikrofonok előtt Pető Péter főszerkesztő, Bita Dániel főszerkesztő-helyettes, Nagy József, a véleményrovat vezetője, illetve Pál Zsombor, Nagy Gergely Miklós és kicsit ritkábban Kerner Zsolt. Legutóbb Pető, Nagy és Bita beszélgettek, és a Gattyán-jelenség értelmezésére tettek egy elég jó hangulatú kísérletet.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk