Az ukrán hírszerzés szerint Putyin Észak- és Dél-Koreát akar létrehozni Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2022. március 27.

Külpol

Ha nem tudja elfoglalni az egész országot, kettévágja.

Oroszország megpróbálja kettévágni Ukrajnát, hogy egy Moszkva által ellenőrzött régiót hozzon létre, miután nem sikerült az egész országot elfoglalnia, ezt az ukrán katonai hírszerzés vezetője állította, írja a BBC.

Mint megjegyzik, a Reuters hírügynökség jelentése szerint Kijrilo Budanov egy nyilatkozatában azt mondta, hogy Oroszország

Észak- és Dél-Koreát akar létrehozni Ukrajnában,

hozzátéve, hogy országa hamarosan gerillaháborút indít az oroszok által megszállt területeken.

Közben, szintén a BBC tudósítása szerint, Leonyid Pasecsnik helyi szeparatista vezető a RIA orosz állami hírügynökségnek azt mondta, hogy az Oroszország által támogatott, önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai Luhanszki Népköztársaság hamarosan népszavazást tarthat az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Vlagyimir Putyin február 21-én jelentette be, hogy elismeri a kelet-ukrajnai szeparatista köztársaságok függetlenségét. A Kreml akkor hozzátette, hogy a döntésről tájékoztatták a francia és a német állami vezetést is. Putyin korábban azt mondta, hogy Oroszország a szóban forgó területek függetlenségének elismerését, nem pedig elcsatolását fontolgatja. Majd három nappal később, február 24-én megtámadta Ukrajnát és kezdetét vette az azóta is tartó háború.

Az Ukrajna elleni háborúról szóló híreinket itt gyűjtöttük össze.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.