Netanjahu hallani sem akar fegyverszünetről a túszok elengedéséig

  • narancs.hu
  • 2023. november 3.

Külpol

Nem teljesül az ENSZ-főtitkár és más emberjogi szervezetek kérése, közben üzent a Hezbollah is.

Hallani sem akar tűzszünetről Benjamin Netanjahu, ameddig a Hamász szabadon nem engedi azt a 242 izraeli és külföldi túszt, akiket október hetedikén raboltak el az ország déli részéből – írja a Reuters.

Netanjahu ez nem is annyira a Hamásznak, hanem az ENSZ-nek és a többi olyan emberi jogi szervezetnek üzente, akik kifejezetten ideiglenes tűzszünetet sürgettek Gázában. António Guterres ENSZ-főtitkár október végi nyilatkozata szerint Gáza bombázása és blokádja „a palesztin nép kollektív büntetése”, és nemzetközi jogot sért. Az izraeli kormány annyira felháborodott a kijelentésen, hogy Guterres lemondását követeli, de kritizálták az ENSZ-en belül is.

A palesztin terrorszervezet október elején hatalmas mészárlást rendezett Dél-Izraelben, erre válaszul rendelt el Izrael teljes körű mozgósítást.

A háborúnak Izrael részéről már legalább 1300 halálos áldozata van, a Hamász 9000 halottról beszél.

Szintén péntek délután szólalt meg először a támadás óta a Hezbollah főtitkára, Haszan Naszr Alláh: az Irán által támogatott, fenntartott libanoni síita szervezet első emberének megszólalását sokan várták mert sokan attól tartottak háborút hirdetnek Izrael ellen. Ez végül nem történt meg, de jelezte, hogy minden lehetőség nyitott.

Az Izraelt ért támadásról és a válaszcsapásokról szóló hírfolyamunk ide kattintva érhető el.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk