Megjött az orvosi szakvélemény: maradandó lehet Horváth Lajos Ottó kézsérülése

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 2.

Kultúra

A Nemzeti Színház igazgatója a színészeket okolja.

Szakvéleményt kért sérüléseiről Horváth Lajos Ottó, a színész, aki Szász Júlia színésznővel együtt három métert zuhant a Rómeó és Júlia tavaly novemberi előadása közben a Nemzetiben. A szakvélemény egyértelműen kimondta, hogy Horváth sérülései súlyosak és maradandóak – írja a Blikk.

A színész ugyanis az eséskor egyik kezével a reflektorba tenyerelt. A többméteres zuhanásban eltört a férfi lába is, valamint a válla, a térde és a lábfeje is sérült. „Számunkra ez nem volt kérdés, hogy Horváth Lajos Ottó olyan sérüléseket szenvedett, amelyeknél már az elején látni lehetett, hogy maradandó fogyatékossághoz vezetnek” – mondta a színész jogi képviselője, Dr. Borbély Zoltán, aki hangsúlyozta, hogy a rendőrség is fog készíteni egy orvosi szakvéleményt.

A kártérítés kapcsán továbbra sincsen megállapodás a Nemzeti Színházzal. A folyamat tavaly óta húzódik, de a többmilliós összeget kitevő sérelemdíj pontos összegéről zajlanak az egyeztetések.

A Nemzeti Színház szerint az a baj, hogy Horváth Lajos Ottó nem ismeri el, hogy a balesetért nemcsak a színház, hanem ő is felelős.

Vidnyánszky egyes interjúkban utalt rá, hogy a színészek is felelősek a balesetért. Horváth korábban úgy reagált: „A sérüléseimen túl az fájt a legjobban, hogy Igazgató Úr engem a saját balesetemért is felelőssé tett – noha ennek megítélése az igazságszolgáltatás, és nem az ő feladata.”

 A színház nemrégiben közleményben jelezte, hogy a két sérült színész fals információkkal eteti a nyilvánosságotSzász Júlia szerint azonban nem igaz, hogy kapott 5 milliót a Nemzetiben történt baleset óta

Közben az is kiderült, hogy rekordösszegű támogatás mellett siralmas bevételt termelt a Nemzeti Színház, tavaly több mint 2,6 milliárd forint működési alaptámogatást kapott, és a Nemzeti Színház mindössze 129 milliós jegybevételt termelt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Simonka György: A Fidesz, a Tisza Párt és a DK ellen indulok a következő parlamenti választáson és nyerek!

Június 9-i győzelmét a polgármester-választáson a politikai pályára való visszatérése egyik állomásának tartja a még Fidesz-tag Simonka György, aki 2026-ban független jelöltként akar elindulni az országgyűlési választáson. Mint fogalmaz, "ezért Orbán Viktor nem vonja össze a szemöldökét, legfeljebb elmosolyodik, de végül csalódni fog”.