Két hét alatt 408 gyorshajtót büntettek meg az Árpád hídon

  • narancs.hu
  • 2024. július 31.

Lokál

A tavalyi és július eleji halálos baleset helyszínén.

Az utóbbi egy évben rendszeresen ellenőrizték a forgalmat, júliusban pedig két hétig folyamatosan a gyorshajtókat figyelték a rendőrök a budapesti Árpád hídon, ahol egy éve is, és egy hónapja is halálos baleset történt. 

A 24.hu írása szerint egy év alatt 2538 felvétel készült gyorshajtókról, 19 alkalommal a megengedett sebességnek – ami 70 km/óra – a duplájával hajtott a sofőr, a rekorder 161 km/órával ment. 

Most július 15-étől július 28-áig 389 alkalommal dokumentáltak gyorshajtást az objektív sebességmérők, járműből ellenőrizve a híd forgalmát további 19 gyorshajtót szúrtak ki a rendőrök, és összesen közel 850 ezer forint közigazgatási bírságot róttak ki. A rendőrök olyan embert is ellenőriztek, akiről kiderült, részegen, ráadásul eltiltás hatálya alatt vezetett.

Sebességmérésre ezután is lehet számítani az Árpád hídon.

A címlapkép a tavalyi baleset után készült

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk