A Chippendale-sztori lehet a következő Tigrisvilág

  • narancs.hu
  • 2021. május 19.

Mikrofilm

Gonoszság, kapzsiság, bérgyilkosok -  igaz történeten alapul a vetkőző férfiak sztorija.

A karantén sújtotta, pandémiás múlt év egyik legnagyobb szenzációja volt a Netflix Tigrisvilág című dokumentum-krimisorozata (kritikánk). A Bundesliga-frizurás, tetovált, piercinges, tigriseket tartó meleg fegyvermániás, Joe Exotic egy pillanat alatt popkulturális szenzációvá vált, történetére pedig Hollywood is azonnal rávetette magát. Rövid idő alatt több filmadaptációt is bejelentettek, a legnagyobbat talán a Nicolas Cage főszereplésével készülő projekt keltette.

Nagyon úgy néz ki, megvan a következő igaz történeten alapuló bűnügyi sztori, ami egyszerre több filmest is megihletett: a Chippendale története. A kigyúrt, vetkőző férfiak showműsorának ötlete az indiai származású Somen „Steve” Banerjee-hez fűződik: a vállalkozó 1975-ben megvett egy Los Angelesben található, nem túl sikeres, Destiny II nevű bárt, amelyet négy évvel később Chippendales néven nyitott újra, immár egzotikus táncosnők helyett férfi táncosokkal. A vállalkozás óriási sikert aratott.

Banarjee hamarosan Amerika-szerte újabb klubokat alapított, az ötletére azonban mások is szemet vetettek – a konkurencia helyei közül hármat is porig égetett.

 

1987-ben ettől is tovább ment: bérgyilkossal akarta megöletni koreográfusát, Nick De Noiat, valamint két másik partnere ellen is gyilkosságot szervezett. Végül 1993-ban került rács mögé, ahol egy évvel később felakasztotta magát.  

Siker, szenvedélyek, kapzsiság, gyilkosság és vetkőző férfiak – minden adott egy szórakoztató és szaftos műsorhoz; a Magic Mike óta ráadásul tudjuk, hogy a kockahasak és szakadó nadrágok mögött megfelelő rendező kezében komoly drámai töltet is akad. Craig Gillespie az Én, Tonyával már bebizonyította, hogy remekül ért az emberi gyarlóság ironikus adaptációjához – ő az Oroszlán és a Gettómilliomos sztárjának, Dev Patelnek a főszereplésével készíti moziját Banarjee-ről. Készül azonban egy sorozat is a Chippendales sztorijáról, egyenesen a Hulura: ennek címe Immigrant, írója A pankrátort jegyző Robert Siegel, főszereplője pedig a Szilícium-völggyel és a Rögtönzött szerelemmel ismertté váló Kumail Nanjiani, aki a Marvel Örökkévalók című szuperhősfilmje kedvéért gyúrta ki magát, azóta pedig igazi férfiikonnak számít. A csavar a dologban, hogy az Immigrantot ugyanúgy Craig Gillespie tervezi rendezni, mint a Chippendales-mozifilmet.

Hogy teljes legyen a kép, egy Tigrisvilághoz hasonló bűnügyi dokusorozat is alakulóban van Banarjee-ról: ennek Curse of Chippendales a címe, és négy epizóddal a Discovery+-ra érkezik majd. Premieridőpontja még egyik projektnek sincs, így nyitott a verseny, melyik érkezik előbb és melyik szól majd nagyobbat.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk