Így próbálja lenyomni a Marvelt a rivális DC stúdió

  • narancs.hu
  • 2023. február 2.

Mikrofilm

2025-ben kezdődik az első fázis, többek között Supermannel, valamint Batman és Robinnal.

Példátlan módon egy aktív filmkészítő került egy nagy stúdió vezető pozíciójába – számoltunk be róla, amikor Peter Safran producerrel az oldalán James Gunn átvette a DC Films vezetését. A DC a Marvel legnagyobb riválisának számít, olyan jól ismert hősök tartoznak hozzá, mint Batman, Superman vagy épp Wonder Woman. Hiába hasítanak azonban képregények terén, a moziadaptációik eddig csak kullogtak a világot letaroló Marvel-filmek mögött. Ezen igyekeznek változtatni Gunn kinevezésével, aki épp a Marvelnél alapozta meg hírnevét A Galaxis őrzői első két részével, majd immár a DC-hez átnyargalva egy reboottal gatyába rázta a korábban megbukott The Suicide Squad – Az öngyilkos osztagot (igaz, a pénztáraknál ez a film is megbukott), majd annak egyik karakterére építve készítette el a tavalyi év egyik legszórakoztatóbb sorozatát, a Peacemaker – Békeharcost. A sors fura fintora, hogy habár Gunn már a DC vezetői székében ül, idén májusban még kijön a Marvelnek készített utolsó filmje, A galaxis őrzői vol. 3.

Gunn azt ígérte, hogy az alapoktól kezdve építi fel a DC moziuniverzumát, most pedig elő is állt mestertervével. Eszerint a Marvelhoz hasonlóan ő is fázisokban gondolkodik, az első, Gods and Monsters, azaz Istenek és Szörnyek című fejezete pedig 2025-2027 között pörög majd, és legalább öt új filmet tartalmaz. Ezek közé tartozik egy új Superman-film, egy Batmanra és Robinra koncentráló, The Brave and the Bold című mozi, egy mocsárlényről, egy Supergirl-ről szóló film, valamint egy mozi a The Authority nevű szuperhőscsapatról. Szintén a Marvel nyomdokain haladva ezzel párhuzamosan tévésorozatok is érkeznek majd: Waller címmel spinoffot kap a Peacemaker-sorozat (mely maga is spinoff), de érkezik a tévébe a Creature Commandos, a Booster Gold, a Paradise Lost és a Zöld lámpás is bemutatkozik a kisképernyőn.

A tervek szerint évente két mozi és két sorozat érkezik majd, utóbbi az HBO Max-ra (vagy épp ami átveszi annak helyét). „A stratégiánk szerint fogjuk a gyémántkaraktereinket – Batmant, Supermant, Wonder Womant – és a segítségükkel felépítjük azokat a figurákat, akiket az emberek még nem ismernek. Hasonló módon, mint ami A Galaxis őrzőivel történt” – nyilatkozta Gunn, hozzátéve: a The Authority című projektet például Superman segítségével keltik majd életre.

A DC-nek így is egy rakás filmje sorakozik az ide évben: márciusban érkezik a Shazam! Az istenek haragja; júniusban a The Flash; augusztusban a Blue Beetle; decemberben pedig az Aquaman és az Elveszett királyság. Mindezek a tervek szerint egyenesen az első fázisba vezetnek majd. Akad azonban pár olyan film és sorozat, amely ugyan a DC-hez tartozik, de nem része a Gunn-féle új DC-moziverzumnak. Ilyen Todd Phillips gigasikerű Jokerének folytatása, a Joker: Folie A Deux; Matt Reeve tavaly bemutatott Batmanjének folytatása, valamint annak spinoffja, a Pingvin-sorozat Colin Farrell főszereplésével. Mindezek viszont egyedül azért göröghetnek tovább különutasként, mert hatalmas sikert arattak, Gunnék pedig nem akarják megbolygatni őket. A jövőben viszont várhatóan minden DC karakter katonás rendben beáll majd az univerzumépítésbe, csak úgy, mint a Marvelnél.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.