Kettő lett Zack Snyder új mozijából

  • narancs.hu
  • 2023. június 8.

Mikrofilm

Nincs Snyder-mozi rendezői változat nélkül, ami ezúttal a felnőtteknek szól.

Kuroszavát és a Star Warst keresztezné új filmjében Zack Snyder – adtunk hírt a Netflixnek készülő Rebel Moonról még 2021-ben. A 300 és a Watchmen: Az őrzők alkotójának friss bejelentésével egyértelművé vált, hogy a Star Wars-hasonlat egyáltalán nem túlzás: a Rebel Moon ugyanis egyből több részből, szám szerint kettőből fog állni.

Sőt: miután az elmúlt években Snyder két bukott szuperhősmozija, Az Igazság Ligája és a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala is megkapta saját rendezői változatát, a Rebel Moon két részéhez is érkezik majd ilyen a későbbiekben. Ebben a cikkünkben mutattuk be részletesen, hogyan épített fel Snyder szervezett trollhadsereget, akik többek között addig bullyingolták a stúdiót, míg az belement az újravágásba. A rendező szerint a Rebel Moon Snyder-vágata szigorúan a felnőtteknek szól majd: „A rajongóimnak és azoknak, akik készek egy mélyebb, keményebb merülésre – ők tuti jól fognak szórakozni” – fogalmazott.

A Vanity Fair exkluzív riportjából végre magáról a filmről is kiderült pár részlet; például hogy legalább 166 millió dollárból készült, ami egy tisztességes Marvel-film büdzséjéhez közelít. A történet, melyen Snyder már közel három évtizede agyal, egy különböző bolygókról származó, lázadókból, elégedetlenekből és menekültekből álló csoportra koncentrál majd, akik egyesítik erőiket, hogy legyőzzék az autoriter rezsimet. Szó van még egy Veldt nevű holdról, ami Dávidként néz szembe a Mother World, azaz Anyavilág Góliátjával, miután utóbbi kizsákmányolja azt: nemcsak a terményeit vinnék el, de a nőket és gyerekeket is. A helyiek azt hiszik, alkudozhatnak a hatalom képviselőivel; a holdon ott bujkál viszont egy Kora nevű nő, aki egykor maga is a rezsim tagja volt. Ő hívja fel a figyelmet arra, hogy az elnyomókkal nem lehet alkut kötni. Kora összeáll egy pilótával, hogy segítséget toborozzon, de csatlakozik hozzá egy Veldten dolgozó farmer is. „A piszkos tizenkettő, Vad banda és A hét mesterlövész – bármikor, amikor egy falu vagy város veszélyben van, szükség van egy hősre aki jön és elvégzi azt a piszkos munkát, amire a helyiek képtelenek” – magyarázta a rendező.

A Rebel Moon első része december 22-én érkezik majd a Netflixre. A folytatás és a Snyder-vágatok premierjéről egyelőre nincs hír. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk