Czunyiné megingathatatlan – Kit érdekel a szülők, a tanárok véleménye?

  • narancs.hu
  • 2015. július 3.

Narancsblog

Nem csillapodnak a kedélyek a Budai Nagy Antal Gimnáziumban. Vajon az egykori tanár bosszúálló igazgatóként tér vissza?

„Pályázatot írtak ki, ketten jelentkeztek. Manapság ennyiből kitalálhatjuk, hogy egyikük az iskolát jól ismerő, ezer éve ott dolgozó pedagógus, míg a másiknak legfeljebb annyi köze van a gimnáziumhoz, mint a taxisnak, akinek bemondják a címet. Legyen szó kis iskoláról vagy nagy, állami intézményről, mostanában mindig e két típus áll rajthoz, és a végén mindig az utóbbi győz” – két éve írtuk ezt a Kölcsey Gimnázium kapcsán, de nem lett igazunk, hiszen ott a minisztérium jelöltjének nemhogy gyakorlata nem volt, viszont még a pályázatát is úgy lopta. A közfelháborodást követően Hoffmann Rózsáék szép csendben kitáncoltak a képből, vagyis győzött az igazság. Na, de mennyit ér egy ilyen győzelem? Bizonyára sokat, ha tanulnak belőle az illetékesek.

Fenéket tanultak. Most a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban játszódik le hasonló eset, mint anno 2013-ban a Kölcseyben.

false

Hoffmann Rózsa – aki időközben Czunyinéra változtatta a nevét – kikérte a haverellátóból azt a Manolovitsnét, aki ugyan nem lopta a pályázatát, mi több, még tanított is Budai Nagy Antalban, csak éppen „megsértődött” és olajra lépett, még azt a másfél hónapot se várta ki, hogy osztálya leérettségizzen. Nos, ő Czunyiné jelöltje – ahogy azt a botrány kirobbanásakor írtuk: „A tanári kar és a szülők által preferált korábbi igazgató ellenében a mindenki által egyöntetűen alkalmatlannak tartott tanarat jelölte ki dirinek.”

Az elkeseredett szülők most petícióval keresték meg Balog Zoltánt és demonstrációt is szerveznek. A hangsúlyozottan „pártsemleges” szülői közösség a Hír24-hez eljuttatott közleményében megerősíti, hogy „nemcsak ők, hanem a tanárok, a diákok sem támogatják az új igazgatót. Még a Klik sem. Csak a helyi önkormányzat és a minisztérium. Ez szerintük példátlan Budafok-Tétény életében”.

A szülők persze hiába kérték nyílt levélben a polgármestert, hogy támogassa a Balog Zoltán emberminiszterhez intézett petíciójukat: június 30-án elutasító választ kaptak. A fideszes polgármester, Karsay Ferenc tudatta velük, hogy „nem áll módjában, de szándékában sem a hatáskörrel rendelkező minisztérium döntésével szemben ellenérzést kifejezni”.

Itt tart a dolog, a szülők tüntetésre készülnek, a polgármester mossa kezét, Balog egyelőre hallgat. Manolovitsné („Czunyiné egyetemi társa és közeli jó ismerőse Németh Zoltán alpolgármesternek”) pedig készülődik a nagy visszatérésre. Valószínűleg egy csöppet sem érdekli, amit a szülők mondanak, hogy „erkölcsileg nem fogadja be a gimnázium”, és hogy „közutálatnak örvend”, miért is érdekelné.

Parancsolni készül, ahogy neki is parancsolgatnak. Vajon bosszúálló típus?

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.