És az Emmyt nyerte: Matthew Mc…

  • narancsszem
  • 2014. augusztus 24.

Narancsszem

Magyar idő szerint kedd hajnalban osztják a tévés Oscarokat, de mi már a jövő évi esélyeseket is tudjuk: Obersovszky, Orbán és bárki, aki a True Detective második évadában szerepel. Matthew McConaughey viszont már most kaphat egyet.

Nincs miért izgulni: az igazi izgalmakat már magunk mögött tudhatjuk, hiszen a legjobb hangvágásért (Sherlock, Kozmosz: Történetek a világegyetemről), a legjobb főcímért (A törvény nevében) és a legjobb fodrászati teljesítményekért (Anna Kendrick haja a Saturday Night Live-ban, valamint az Amerikai Horror Story és a Downton Abbey frizurái) már kiosztották a díjakat. Érdekel-e valakit is, hogy Matthew McConaughey hogyan veszi át a díjat A törvény nevében/True Detective-ben (kritikánk itt) nyújtott hátborzongató alakításáért? Neki kell kapnia, mert ha nem, sztrájkot hirdetnek a Rodeo Drive luxusbutikjai, és megáll az élet Hollywoodban (Kevin Spacey majd megkapja jövőre). Matthew már az Oscart is a tévés munkájáért kapta, ami persze így, ebben a formában nem igaz, de alighanem segített a szavazásban, hogy a hajdani hibátlan felsőtest a kis képernyőn is mekkora király már.

false

De nem csak a fodrászok korai eredményhirdetésével lőtte lábon magát az Emmy; bakot lőtt Barack Obamával is. Az ismert sorozatsztár, aki épp második évadját tölti a Fehér Házban, a fodrászokkal együtt ugyancsak a korai díjömlés szakaszában (Kreatív Emmy – így hívják a díszes ceremóniából kiszerkesztett, korábban kihirdetett Emmyket) kapott díjat, pedig ha valaki, Barack igazán prime time figura. Nem mellesleg az elnök Zach Galifianakis vicces álinterjú-sorozatának, a méltán népszerű Between Two Fernsnek volt a vendége (lásd itt).

false

 

Ha a két bukszus közt elkövetett riporteri álbénázás nyerhetett egy Emmyt, akkor Obersovszky Péter és Schmitt Pál híres duója (Peter & Paul presents…) egészen biztosan szétnyerte volna magát az Outstanding Short-Format Live-Action Entertainment Program kategóriában. Meg nem mondta volna egyetlen amerikai sem, hogy nem paródiát lát, hanem a szomorú valóságot. Sebaj, előttünk a jövő, egy jó Orbán–Obersovszky simán lenyomhatja jövőre Zachéket.

Mads Mikkelsen viszont már most lenyomva érezheti magát, hiszen a Hannibal az idei Emmy-szezon legnagyobb mellőzöttje. Az örök elkényeztetettek között vígjátéki fronton Louis CK (Louie) és Jim Parsons (Agymenők) van leginkább kitéve az esélyességgel járó pszichoszomatikus tüneteknek (izzadó tenyér stb.), és Julianna Marguiles-en (A férjem védelmében) kívül alighanem senki sem fog meglepődni, ha a színésznő kapja a legjobban sorozatban drámázó nő díját. Ám ha mégsem, Claire Danes-re (Homeland) mindig lehet számítani. A legjobb Emmy-önreklám díját mi magunk ítéltük oda Bryan Cranston, Aaron Paul (Breaking Bad) és Julia Louis-Dreyfus (Az alelnök – Veep) triójának; nézzék csak meg, hogyan próbálja zaciba adni Dreyfus az Emmy-díját.

Vigyázat: ha a Pecsa bolhapiacán a világ legjobb sorozatának (Drót) Emmy-díját (legjobb drámai sorozat) kínálnák eladásra, jó tudni, hogy hamisítványról van szó: minden idők legjobb drámai sorozata sosem nyerte el a legjobb drámai sorozatnak járó Emmyt. Akit ez sem tántorít el az Emmyk követésétől, az HBO-n élőben követheti az öröm(ön)ünneplést. Addig is lássuk az idei jelöltek kölökverzióit. Yo!

Figyelmébe ajánljuk