„Tolvajokkal szemben”, Magyar Narancs, 2021. április 15.
Nagy érdeklődéssel olvastam második kedvenc lapom interjúját Jakab Péter miniszterelnökjelölt-jelölttel. Fülöp Zsófia valóban mindent megtett, hogy megtudjunk valamit arról, hogy mit akar a Jobbik és/vagy Jakab, és nem rajta múlt, hogy ez nem sikerült 100 százalékosan. Egy ponton éreztem úgy, hogy a riporter nem lépett fel kellő lélekjelenléttel. Jakab azt állítja, hogy „aki a Maldív-szigetekre repked, az nem tudja, hogy mennyibe kerül egy rúd párizsi”. Azt szerintem meg kellett volna kérdezni Jakabtól, hogy na, Jakab úr, akkor mennyibe kerül egy rúd párizsi? Eleve, hogy egy rúd párizsi lehet 400 grammos, egykilós, kétkilós, de az ember amúgy ritkán vesz rúd párizsit. Kíváncsi vagyok, hogy ha pl. Fülöp Zsófia felteszi a fenti kérdést, visszakérdez-e Jakab, hogy mekkora rúdra tetszik gondolni! Aztán jön az, hogy milyenfajta párizsiról beszélünk: nem túlzok, itt kétszeres, sőt nagyobb árkülönbségek lehetnek az egyszerű tömegpárizsi és a márkás luxusparizer (pl. borjú) között. Remélem egyébként, nem ilyet eszik Jakab. És nagyon nem mindegy, hogy 150 vagy 400 forint per 10 dekagramm. Vagy mi a helyzet a snidlinges-sajtos csirkepárizsival? Szóval itt is tovább lehetett volna kérdezni, hogy milyen párizsira gondol az úr. Vagy hogy hol vesszük? Nem mindegy, hogy a sarki kisboltban éjjel-nappal a Rózsadombon, vagy nagy áruházláncnál, hiszen ugyanaz a termék egészen másba kerülhet itt vagy ott. Aztán ha a Jakab úr nem tudott volna precízen válaszolni arra kérdésre, hogy mennyibe kerül a Fogarasi úti Tescóban 20 deka szeletelt Pick sertéspárizsi, már repülhetett volna is a Maldív-szigetekre. Tudják, mint a Gyalog galopp híres jelenetében!
További jó munkát kívánva
név és cím a szerkesztőségben
Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!