Játsszon idén is a Naranccsal értékes könyvcsomagokért a Sorköz ünnepi játékán!

  • narancs.hu
  • 2023. november 30.

Sorköz

November 30. és december 10. között megnyerheti a Sorköz szerzőinek idei kedvenc könyveit! Mert nem csak olvasni, játszani is jó. 

Idén is elindul a Sorköz év végi játéka, amelyen megnyerheti az idei év legérdekesebb könyveit! Ehhez mindössze öt kérdésre kell válaszolni az alábbi kvízjátékban. A nyertesek öt könyvből álló csomagunk egyikét kapják. Az értékes pakkot olyan, az idei évben megjelent kiadványokból válogattuk össze, amelyek a Magyar Narancs szerzőinek elismerését is elnyerték.

Hiánypótló könyvet írt a Berkeley történész-genderkutatója, a témával korábban senki sem foglalkozott ennyire átfogóan, mint ahogy arról sem születtek összefoglaló munkák, hogyan tekintettek a homoszexualitásra a különböző történelmi korok a dualizmustól a kommunizmusig – írta Ambrus Vilmos Kurimay Anita könyvéről, amely szédítő látlelet az elmúlt másfél évszázad Magyarországáról is.

Idén új regénye jelent az Amerikai psycho kultstátuszú írójának. Bret Easton Ellis könyve „minden túlírtságával és elrajzoltságával együtt a nyolcvanas évek szabad és félelmetes Kaliforniájának kollázsa, amelyen valahogy minden valódinak tűnik” – fogalmazott Toroczkay András.

Lovass Ágnes olyan munkát végez, amiről alighanem mindenki szívesen kérdezi. Karafiáth Orsolya is így tett októberben, kapott is jó válaszokat. „A súgás a gondolatolvasásról szól. Nincs se megerősítés, se bizonyíték, egyszer csak azt érzed, valami nem stimmel a szín­padon, besúgod a következő szöveget, és vagy jól tetted, vagy lehet, hogy pont nem.”

  • Milan Kundera: Lassúság (Európa Könyvkiadó)

„Életreszóló ambícióm, hogy a legkomolyabb kérdéseket könnyed formában tegyem fel. A frivol forma és a komoly téma rögtön lerántja a leplet a drámáinkról (azokról, amik az ágyban és a történelem nagyszínpadán egyaránt megtörténnek), és azok szörnyű jelentéktelenségéről. A lét elviselhetetlen könnyűségét tapasztaljuk” – mondta egy ízben Milan Kundera, akitől idén búcsúztunk el. Első francia nyelven írt regénye, a Lassúság idén újra megjelent az Európa szerzői sorozatában.

„Karikó Katalin története inspiráló erővel hat. Mindenkinek el kell olvasnia, aki valaha is kételkedett abban, hogy a tudomány, az innováció és az eltökéltség meg tudja változtatni a világot” – írja a Nobel-díjas tudós életrajza elé Bill Gates. A biológus sohasem az elvárásoknak próbált megfelelni; konokul végezte kísérleteit, mert hitt abban, hogy kutatásai egyszer majd hozzájárulnak súlyos betegségek gyógyításához. Erről a harcról szól ez az izgalmas és megható könyv.

Ahhoz, hogy velünk játsszon, meg kell adnia azt az email címet a kitöltőmezőben, amin aztán értesíteni tudjuk. Kezdődjék a játék!

A játék részvételi és adatkezelési szabályzata elérhető itt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk