Zsinórpadlás – színházi melléklet

Snoblesse Oblige 2022/8.

  • Narancs
  • 2022. február 23.

Színház

Színházi programajánló

„Nincsenek véges történetek. Az emberek elmúlnak, de a cselekedetek nem. Örökös egy folyás az élet. Bajos volna hát belátni, s mi gyönge szemű emberek ezért aprózzuk föl esetekre. Ígyen csináltunk a nagy folytonosságból kis történeteket.” (Ady Endre)

február 25., péntek, 19.00: Egy jobb világ

Chicagóban járunk, 1992-ben. A pályája csúcsán lévő egyetemi tanár (Zayzon Zsolt) és tudnivágyó tanítványa (Mentes Júlia Virginia) közötti konfliktus messze vezet, s egyetlen kéretlen érintés elindítja a lavinát. Kinek van igaza? Hol húzódik a személyesség és a zaklatás közti határ? Valló Péter feszültségekkel teli darabja megtörtént eseményeken alapul. (Thália Színház, Bp. VI., Nagymező u. 22–24.)

 

február 25., péntek, 19.00: Redőny – bemutató

Maros András darabja egy vidéki lány életén vezet végig, megmutatja, hogy hová vezet, ha nem a saját vágyaink irányítanak minket. Március 2-án megint. (6SZÍN Teátrum, Bp. VI., Jókai u. 6.)

 

február 26., szombat, 19.00: Vadászat

Pelsőczy Réka rendezése David Farr drámája, valamint az azonos című film alapján. Az előadás érdekessége, hogy ugyanitt látható Farr szintén Pelsőczy által színre vitt Születésnap című műve is, amelyben egy családfő szexuális visszaéléseire derül fény. A Vadászat az antitézis, bemutatja, milyen végzetes következményei lehetnek annak, ha valakit hamisan vádolnak pedofíliával. (Budaörsi Latinovits Színház, Budaörs, Szabadság út 26.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk