Visszhang: film

Együtt kezdtük

  • SzSz
  • 2022. augusztus 24.

Visszhang

Hasonló, „újra együtt” filmek a tengerentúlon inkább az osztálytalálkozók körül bonyolódnak, Kerékgyártó Yvonne mozija azonban az amerikai életérzésen túl minden ízében magyar igyekszik lenni.

Érettségi, Gaudeamus igitur, bulizás Fluor Mizujára, pálinka és lerészegedés. Az osztálytársak fogadkoznak, hogy bármi történik, együtt maradnak, majd tíz évet ugrunk az időben és kiderül, hogy mindez, ahogy lenni szokott, gyerekes álom volt csupán. Ketten közülük mégis összekötik az életüket: az ő esküvőjükre gyűlik össze újra a csapat, ahol előkerülnek az egykori sérelmek, titkok és szerelmek is.

Az Együtt kezdtük egy sosemvolt Magyarországon játszódik, ahol a középiskolai testneveléstanár ötcsillagos balatoni esküvőt rendez a lányának, amelyhez grátisz jár egy másnapi vitorlázás is; ahol egy mesés balatoni borbirtok úgy hányódik a családi örökségben, mint egy megsárgult Szilvási Lajos-kötet; ahol a rothadó Nyugatot egy felfuvalkodott angol ficsúr képviseli, akit minden undorító húzása ellenére is legyőz hazánkfia.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Miért jött létre a bűnügyi felügyelet és mit jelent pontosan? Kérdések és válaszok a Schadl-ügy apropóján

Amikor a végrehajtói kar volt elnökének és egyik vádlott-társának a letartóztatását megszüntették, bűnügyi felügyelet alá helyezték őket. Mi ez a jogintézmény, különösen az ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet (köznyelven szólva: házi őrizet)? Egyebek mellett erről is szó esik Jován László ügyvéddel folytatott beszélgetésünkben.