Visszhang: tévésorozat

Együttműködés

Visszhang

Vannak kém­thrillerek, amelyek furfangos meseszövésükkel mindig egy lépéssel a lassú észjárású néző előtt járnak (Utolsó befutók), mások viszont túlbonyolított, zavaros cselekményükkel csak imitálni tudják ezt.

Eleinte nehéz elkülöníteni a kettőt, ám az Együttműködés hamar lebukik. A ravasz, szaftos cselszövések helyett hektikus helyszínváltásokkal, közepesen izgalmas múltbeli viszonyokkal és egymás ellen áskálódó közszolgákkal kell beérnünk. Pedig a Brexit utáni hatalmi átrendeződésben és az Európát kívülről fenyegető kibertámadásban volna potenciál, ha a sorozat írója, Virginie Brac kicsit alaposabb.

A kusza, de nagyon magabiztos történet két szír hekkerrel kezdődik, akik oly szörnyű Európa elleni kiber mestertervre bukkannak, hogy rögtön menekülniük kell.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.

Hordta a jelet

  • - minek -

Mátyás Attila számos zenekaron és zenei korszakon átívelő, lassan négy évtizedes pályafutásában különleges epizód a rövid ideig létező Agnus Dei (Isten báránya) zenekar.