Visszhang: tévésorozat

Farkas

Visszhang

Az angol írónő, Mo Hayder krimijéből készített sorozatnak már akkor nagy támogató tábora volt, amikor forgatták.

A történet egy kis darabkája a könyvsorozatnak, amelyet a szerző az 1990-es évek végétől egészen tavalyelőtti haláláig írt. A különálló regények Jack Caffery detektív kalandjairól szólnak, s a sötét humorukért, jól megírt figuráikért és csavaros kiszámíthatatlanságuk miatt szerették a kritikusok. Bár horrorisztikus jeleneteivel alaposan megosztotta olvasótáborát, könyvei tagadhatatlanul egyediek és sikeresek.

A tévésorozat ugyancsak Jack Caffery történetét folytatja, most épp gyerekkorában eltűnt bátyja után kutat. Csakhogy a nyomozás újabb rejtélyhez vezeti őt, amikor egy sérült kutya nyakába kötött üzenettöredékre bukkan: „Segítsenek rajtunk!” A cselekmény két szálon fut, egyik a detektív nyomozása, a másik pedig a rabul ejtett család és fogva tartóik konfliktusa. Mindkét szál más stílusban mesél, az egyik szatirikus, néhol horrorisztikus, a másik pedig a klasszikus krimik csapását követi.

A sorozat Haydert követve tud izgalmas és misztikus lenni, s olykor még humoros is, köszönhetően Iwan Rheon és Sacha Dhawan párosának, akik a szadista fogva tartók figuráját hozzák, előbbi főként a négy évadot is megélt Kívül­állókból (Misfits), vagy akár a Trónok harca egyik gonoszából, utóbbi a Doctor Who új évadaiban játszott Mester figurájából, amire még utalás is esik itt.

Tehát akkor is érdemes megnézni, ha belekukkantanánk egy tehetséges írónő világába, meg akkor is, ha az ember csak egy fordulatos thrillerre vágyik.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk