Visszhang: film

Kopogás a kunyhóban

  • SzSz
  • 2023. február 15.

Visszhang

Házi barkácsfegyverekkel felszerelt idegenek érkeznek az erdőben fekvő kunyhóhoz, ahol egy meleg pár és örökbe fogadott kislányuk tölti a vakációt.

Négyen vannak, és azt állítják, hogy a céljuk az emberiség megmentése: ha az idilli család valamelyik tagja nem áldozza fel magát, elkerülhetetlenül bekövetkezik az apokalipszis. Mindezt nem csak látomásaik támasztják alá, de a tévéből áradó, földrengésekről, pandémiáról és egyéb katasztrófákról beszámoló híradások is.

24 éve már, hogy a Hatodik érzékkel megismerte a világ M. Night Shyamalant, akinek a nevéhez a filmvégi csavarok használata ugyanúgy hozzánőtt, mint a lufiként kipukkanó, légből kapott ötleteké, amelyekre egész filmeket volt képes ráhúzni. Ezúttal saját kútfő helyett Paul G. Tremblay 2018-as regényét vitte vászonra, de mozija mégis a tőle megszokott témák köré épül: a hit és szeretet ereje, a természetfeletti erők aknamunkája. Horrorhoz képest egyetlen vérfagyasztó dolog e filmjében a címbeli kopogás, az utána következő jelenetek alig tartogatnak meglepetéseket: a prófécia beteljesülni látszik, a betolakodók pedig nyomásgyakorlás gyanánt elkezdenek mártírhalált halni.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk