Visszhang: tévésorozat/animáció

Terminátor – A vég kapujában

Visszhang

James Cameron múlt ködébe veszett zsenialitását bizonyítja, hogy a Terminátor második részével nem csak megcsinálta a tökéletes akciófilmet.

Ugyanakkor azt is megmutatta, hogyan lehet tökéletesen lezárni egy történetet. Az azóta eltelt három évtizedben többen többféleképp futottak neki a folytatásnak, mind katasztrofális eredménnyel. Miközben virágzik az univerzumépítés Hollywoodban, a terminátorok utolsó esélye egy nyolcrészes anime lett.

S mivel a Terminátor – A vég kapujában eleve rétegszórakozásnak indult, a projekt mögött álló, egyébként bukaresti születésű Mattson Tomlin ki mert lépni a nála évekkel idősebb franchise kötelező elemei közül. Elszakadt Connoréktól és az Egyesült Államoktól is, hogy elmeséljen egy több idősíkon játszódó, hol könnyen, hol kevésbé könnyen kitalálható fordulatokkal teli történetet.

A Tokióban játszódó sztori egyik szála 2022-ben indul, ahol a Sky­net már lelkesen gyilkolja az embereket. Ezt kéne valahogy megakadályoznia 1997-ben egy Malcolm Lee nevű férfinak ugyanott. Lee egy Kokoro névre hallgató mesterséges intelligenciát fejlesztget, megakadályozandó a szörnyűséges 2022-es világ kialakulását. A Skynet természetesen ráküld egy gépet, hogy megölje, ő pedig menekülés közben próbálja megmenteni a világot. A történet nem bonyolult, de az eredeti sem volt az. Helyette éppen annyira erőszakos, ahogy az illik az emberi élet értékét hírből sem ismerő gépekhez. Sőt a sorozat a franchise történetében először legalább megpróbál kezdeni valamit a kialakuló időhurkokkal is.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk