Visszhang: koncert

Tool

Visszhang

Olyan régen járt a Tool Magyarországon, hogy a 15 évvel ezelőtti szigetes koncert emlékei lassacskán a múlt ködébe vesznek.

Nagyon sok okuk persze nem is volt erre járni, hiszen 2019-ig nem jelent meg új lemezük, majd jött a pandémia.

Nem csoda, hogy majdnem telt ház várja az alter-prog-metal zenekart az Arénában. Szokatlan, hogy nincs állóhely, illetve hogy nem lehet sem fotót, sem videót készíteni, még mobiltelefonnal sem. Pedig lenne mit megörökíteni: a látvány lebilincselő és jelentős mértékben eltereli a szemet a zenészekről, akik ráadásul a hangverseny első felében átlátszó függöny mögött játszanak. Az emelvényen, vagyis hátul éneklő Maynard James Keenan annulálja a frontember fogalmát és végrehajtja az introvertáltság diadalát; Adam Jones gitáros és Justin Chancellor basszusgitáros statikusan állják elöl a sarat; a saját nevével ellátott Celtics mezt viselő Danny Carey-t doberdő veszi körül. És ha már itt tartunk: ilyen jól hangosított (és ilyen szédületes) dobolást még nem nagyon hallottam koncerten.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben.