HANGADÓ – Könyv

A kutya muzsikája

Magali Le Huche: Pepe az operában; Pepe és Vivaldi; Pepe és a jazz…

Zene

A sárga kutyáról, Pepéről és szedett-vedett kompániájáról szóló mesék egyszerűek, zenések és alapvetően kisebb gyerekeknek szólnak – az ajánlás szerint 3 éves kortól –, mindemellett a köteteknek földrajzi és kulturális ismeretterjesztő funkciójuk is van.

A szerző rajzai egyediek, színesek, részletesen kidolgozottak, az állatszereplők karakteresek, a helyszínek könnyen felismerhetők és nagyon életszerűek, de az elsődleges célja a sorozatnak mégis a zenei nevelés, mindig a zene köré épülnek a történetek. Oldalról oldalra haladva kis ikonokat kell nyomogatni, hogy a zene, az ének hallhatóvá váljon, a könyvek záró oldalain aztán az összes zenei betét újra meghallgatható némi nyomkodást követően – ezt a minimális interaktivitást minden bizonnyal szeretik a gyerekek (is). A népszerű sorozatból már kilenc rész megjelent magyarul, a klasszikus komolyzenére épülő példányok mellett (opera, Mozart, zenekar, Vivaldi) van hiphop, rock, diszkó, afrikai zene és jazzfókuszú is.

De mi történik? Pepe Párizsban az operába megy, épületbejárásra. A lenyűgöző térben el is téved az egyik kis barátjával, így véletlenül alkalma nyílik belesni a kulisszák mögé is.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk