A BM-ig vonultak petíciójukkal a Kölcsey kirúgott tanárai miatt tiltakozók

  • narancs.hu
  • 2022. október 3.

Belpol

Át is adták a petíciójukat és a tiltakozó levelüket, amelyekben a kirúgott tanárok azonnali visszahelyezését követelik. 

Mint arról beszámoltunk, hétfő reggel több százan gyűltek össze a Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál, hogy szolidaritásukat fejezzék ki az intézményből a polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárokkal. Mint ismert, több tanárt is kirúgtak pénteken az intézményből, mert részt vettek polgári engedetlenségben. A kirúgások után már pénteken spontán demonstráció alakult az iskola előtt.

A hétfő reggeli demonstráció után végül délután mintegy 200-an indultak el az iskolától, hogy átadják az iskolába járó diákok szüleinek petícióját Pintér Sándor belügyminiszternek. A petícióra – amit online is alá lehet írni – már több mint 6500 aláírás gyűlt össze. 

A hvg.hu beszámolója szerint a demonstrálók az Andrássy úton keresztül vonulnak a Belügyminisztériumig. A lapnak a menetben vonuló diákok arról számoltak be, hogy a tanév elejétől kezdve nagyon nyomott a hangulat az iskolában, ők és a pedagógusok is tehetetlennek érzik magukat. Úgy vélik a tanárok közül mindenki szolidáris az elküldött kollégákkal, fel vannak háborodva, de akadnak, akik félnek, ezért nem csatlakoznak az engedetlenséghez. 

A Belügyminisztérium Nádor utcai bejáratánál végül négy óra után nem sokkal, sikerült átadni a Pintér Sándornak címzett petíciót – miközben a háttérben többen skandálták: „Veletek vagyunk!”.

A tanárok és a szülők is elmondták az esemény végén, hogy várják a hatást, és „hajrá tanárok, hajrá igazgató úr!”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk