Borkai nem lép vissza, neki most már ez az olimpia

  • narancs.hu
  • 2024. január 3.

Belpol

Találkozott a mostani győri polgármesterrel, aki megmutatta neki a papagájait.

Nem latolgatja az esélyeit, egykori sportolóként versenynek tekinti az önkormányzati választást Borkai Zsolt, Győr korábbi polgármestere, aki interjút adott az ATV Híradónak.

A korábbi kormánypárti politikus szerint az idei kampány más lesz, mint az, amelynek végén először polgármesterré választották, vagy amelyek azóta zajlottak, mert egy új szervezetet kellett felépítenie az induláshoz. A Közösen a jövőnkért Egyesület és jelöltjeinek esélyeit sem mérlegeli, azt mondta, a legjobb mérés a június 9-i lesz. Vannak jelöltjeik, van programjuk, ez számít, aki az esélyekkel foglalkozik, az csak eltékozolja az energiáit. 

Borkai a Fideszhez fűződő kapcsolatát firtató kérdésre azt mondta, fontos időszak volt életében az a 13 év, amit a kormánypárttal együtt eltöltött, és bár ennek vége, ettől még nem válik baloldalivá, nem lett a Fidesz ellensége, inkább a győriek pártján szeretne lenni, és ismét úgy vezetni a települést, hogy „bezzegváros” legyen belőle.

Ami a jelenlegi polgármesterhez, Dézsi Csaba Andráshoz fűződő kapcsolatát illeti, Borkai elmondta, évekkel ezelőtt beszélgettek utoljára, egy üzlet előtt futottak össze. 

„Elhívott magához, megmutatta a papagájait és akkor volt egy ilyen tízperces beszélgetés. Igyekszem sokat járni az emberek közé különböző rendezvényekre és informálódni, hogy mi az, ami nem tetszik a győrieknek, mit szeretnének. Most olyan kampányt folytatunk, hogy nem én akarom megmondani az embereknek, hogy mi a jó, hanem megtudni, hogy ők mit szeretnének. Csabával egy ilyen rendezvényen nemrég összefutottunk, a tekintete nem rózsás, amikor velem találkozik, de hát versenyhelyzet van. Úgy könnyű nyerni, ha az embernek nincs ellenfele. 2019-ben nekem is volt ellenfelem, azért az egy kicsit más választás volt, mint ami most lesz. Egy olyan történet után mégis megnyerni egy választást, az szerintem nem volt semmi, és szerintem a győriek akkor is az elmúlt 13 év polgármesterségét értékelték, és így is sikerült nyerni” – mondta Borkai. 

Azt a győzelmet sikernek tekintette, annak ellenére, hogy utóbb le kellett mondania.

Borkai most elképzelhetetlennek tartja, hogy visszalépne Dézsi vagy akárki más javára, mert ez nem vallana sportolói gondolkodásra. Ő most ebbe mint egy olimpiai felkészülésbe, beleteszi az energiát. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.