Emlékeznek még Pukli Istvánra? Most Dániában takarít

  • narancs.hu
  • 2023. november 9.

Belpol

A volt iskolaigazgató, majd pártalapító mindenkinek azt tanácsolja, hogy költözzön külföldre. 

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium volt igazgatója, a 2016-os kockásinges tanártüntetések egyik vezéralakja jelenleg Dániában él – derül ki a Magyar Hang vele készített interjújából. 

Pukli a lapnak azt mondta, „mindenkinek a saját családja a legfontosabb. A pedagógusoknak is fel kell ezt ismerniük. Rengeteg olyan állás van, amiért több pénzt fizetnek, mint a tanításért”. 

Ő maga 44 évesen a feleségével közösen a három gyerekük érdekében döntött a külföldre költözés mellett.  Mint fogalmazott, „azt akartuk, hogy minőségi oktatáshoz jussanak, és ezért bármilyen árat hajlandók vagyunk megfizetni. Tökéletesen mindegy, mi a munkám, a lényeg, hogy legyen esélyük egy normális felnőttkorra” – mondta. Hozzátette, onnantól fogva, hogy az elhatározás megérett, nem volt nehéz az országváltás, meglepően gyorsan és zökkenőmentesen ment, ám elismeri, „most vannak nehezebb pillanatok”.

Pukli azt is mondta, hogy anyagilag mindenképpen jobb kint takarítani, mint Magyarországon iskolát igazgatni, de „lelkileg persze más kérdés”.

Tanácsként azt mondta, szerinte mindenki költözzön külföldre: „A helyzet nem fog javulni, így aki tudja, szedje a sátorfáját, és költözzön külföldre. Felelős szülő, ha megteheti, nem is dönthet másként.”

A szekszárdi születésű Pukli István magyar-történelem szakos tanár volt, 2012-től a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. 2016-ban a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levele után vezetése alatt a Teleki elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez, és 16 pontos követeléslistát fogalmazott meg az oktatás korszerűsítéséről, majd Pukli a kockásinges tüntetéseknek és az ekkortájt alakult Tanítanék Mozgalomnak is vezéralakja volt. 

2016 őszén aztán előbb a Tanítanékból lépett ki, majd 2017-ben a Teleki éléről is távozott és saját konzervatív pártot alapított Polgári Világ Pártja néven, mely főleg az euróövezeti csatlakozás mellett érvelt, ám nem igazán lett népszerű. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.