Kitűzték a Boldog-ügy előkészítő ülésének időpontját a Fővárosi Törvényszéken

  • narancs.hu
  • 2021. május 4.

Belpol

A törvényszék Boldog Istvánt és nyolc társát egy ülésre idézte be.

"Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az ügyben a Fővárosi Törvényszék kitűzte az előkészítő ülés időpontját, azonban a dátumról csak a későbbiekben tudunk felvilágosítást adni, mivel az idézések kézbesítése még folyamatban van” – ezt válaszolta a Telex kérdésére a Fővárosi Törvényszék múlt szerdán. Azóta az ügy egyik vádlottjának védője, dr. Novák Péter a Telexnek egy pontos dátumot is megerősített: június 30-án, reggel 8:30-kor tartják a Boldog-ügy előkészítő ülését a Fővárosi Törvényszéken.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt decemberben nyújtott be vádiratot Boldog István és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

A NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Boldog Istvánt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A vádirat szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak. Az ügy fejleményeiről mi is többször beszámoltunk.

A Központi Nyomozó Főügyészség Boldogra hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kér, valamint eltiltanák a közügyektől öt évre.

A Fővárosi Törvényszék közlése szerint, ebben az ügyben a törvényszék egy előkészítő ülést tűzött ki, amelyre mindegyik vádlottat idézte.

Neked ajánljuk