Most adott a kormány 1,67 milliárdot a vadászati világkiállításra is

  • narancs.hu
  • 2020. április 24.

Belpol

Úgy tűnik, ezt nem fújták le.

Újabb forrást biztosít a kormány a 2021. évi „Egy a  természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállításhoz kapcsolódó rendezvénysorozat előkészítésére és megvalósítására - szúrta ki az Mfor.hu a csütörtökön késő este megjelent Magyar Közlönyben.

A kormányhatározat értelmében a kormány arra kérte fel a pénzügyminisztert, Varga Mihályt, hogy az innovációs és technológiai miniszter, Palkovics László bevonásával az idei költségvetésben 1,677 milliárd forint rendelkezésre állásáról gondoskodjon a világkiállításra.

A határozat szerint ráadásul a kiállítás és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozat előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos eszközbeszerzésekre nem vonatkozik az a 2013 év végi eszközbeszerzési tilalom.

A lap megjegyzi, a Semjén Zsolt és Kovács Zoltán nevével összeforrt vadászati kiállítás előkészítésére legutóbb tavaly novemberben csoportosított át a kormány 2 milliárd forintot. A kiállítás összköltségét korábban 50 milliárdosra saccolták, és az is felmerült, hogy akár az épülő biodóm is az egyik helyszíne lehetne.

A csütörtök esti Magyar Közlönyben a vadászati világkiállítás mellett jutott sportra és egyházakra is.

Ne egyenek cukrot! Vegyenek Magyar Narancsot!

Mi minden van a friss számban? Zavar a kommunikációban, zavar a döntéshozatalban. Biztonságos-e megtartani május 4-ével kezdődően az érettségi vizsgákat?Kinek a felelőssége a diákok, a családtagjaik és a pedagógusok egészségének kockáztatása a járványhelyzetben?Teczár Szilárd okos cikkében megszólal Horn György, az AKG igazgatója és Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.