Múzeumba került a Tompa utcai pad

  • narancs.hu
  • 2023. július 27.

Belpol

A Meme Múzeumban látható többek között a kutyapárt csirkejelmeze is.

Hivatalosan is a Károly körúti Meme Múzeum tulajdonába került az a pad, amit egy héten keresztül szinte minden nap átfestettek – írja az rtl.hu.

Az egykor a IX. kerületi Tompa utcában álló padot először az Amnesty International Magyarország és Ferencváros önkormányzata festette szivárványszínűre a Pride-hónap jegyében, néhány nappal később azonban fradista fociultrák átfestették zöld-fehérre. Ezt követően az Amnesty visszafestette szivárványosra, majd a szélsőségesek ismét átfestették, mire valaki által barna színt kapott a pad. Tudják még követni? A padot az Amnesty és az önkormányzat harmadszor is visszafestette, ekkor sajtótájékoztatóján Baranyi Krisztina polgármester azt mondta, a pad a Pride-hónap végéig színes marad, őriztetni fogják, hogy tarthassa a színét, és ha a polgármesteren múlik, a Pride idején minden évben szivárványszínű lesz. A Mi Hazánk azonban még aznap délután piros-fehér-zöldre festette a padot, estére egy fiatalokból álló csoport pedig be is fóliázta azt. Július 14-én az önkormányzat munkatársai elszállították a padot.

A pad végül a népszerű Facebook-oldal, az S. Oszkár, egyetemista adminja által alapított Meme Múzeumba került. A Pad most éppen piros-fehér-zöld színű, de ez nem fog így maradni, a múzeumtulajdonos Heller Z. Péter szerint ugyanis a pad történetének minden epizódját megörökítik majd a végső dizájnon:

egy pár centis rész szivárványos lesz, egy pár centis barna, egy pár centis zöld-fehér.

Egy sávon a PNG kiterjesztésű képek szürke-fehér kockás mintáját is ráfestik majd, hogy a pad közterületről való eltávolításáról is megemlékezzenek, de a „Nyitott, szabad, boldog” felirat is visszakerül rá.

A múzeum még tavaly júniusban indult az Magyar Kétfarkú Kutya Párt „kampánypénztékozló” alapjától kapott kétmillió forintból. A pad is a párt társelnöke, a Ferencvárosban alpolgármesterként dolgozó Döme Zsuzsanna által került a múzeumba, aki meglátta Heller rövid posztját arról, hogy szívesen kiállítaná azt, többek az MKKP csirkejelmeze mellett, amiben Tichy-Rács József 2018-ban kotkodácsolt a köztévében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk