Nem nyomoz a rendőrség Rogán Antal feltalálótársainak kivételezett helyzetű cégének ügyében

  • narancs.hu
  • 2023. október 16.

Belpol

Polt Péter pedig nem mond le.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, már jóideje egyetlen cég, a Rogán Antal kabinetminiszterhez és „feltalálótársaihoz” köthető Hunguard Kft. végzi a pénzügyi intézmények kiberbiztonsági rendszereinek tanúsítását, mert a szabályok szerint mindig csak nekik van erre lehetőségük. A Telex cikke szerint ráadásul idén nyáron egy rendelet módosításával a következő évekre is bebiztosították a Hunguard kiváltságos helyzetét.

Vadai Ágnes szerint ez az ügy több bűncselekmény – hűtlen kezelés, hivatali visszaélés, bennfentes kereskedelem, vesztegetés és gazdasági csalás – megalapozott gyanúját is felvetheti, ezért a Demokratikus Koalíció képviselője ezért Polt Péterhez intézett írásbeli kérdést – vette észre a 24.hu. A politikus arra lett volna kíváncsi, hogy „a jogsértések ellen fellépni köteles, a bűnözésre mindig azonnal, proaktívan és természetesen világszínvonalúan reagáló ügyészségen indult-e vizsgálat, felderítés, nyomozás az esetleges törvénysértések kivizsgálása érdekében.”

Polt Péter a kérdést ezúttal is feljelentésként értékelte, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) azonban bűncselekmény hiányában elutasította azt. A következő levélváltásban Vadai Ágnes ezért már azt kérdezte a legfőbb ügyésztől, hogy

„megannyi következmény nélküli korrupciós ügy után, nem az lenne a legméltóbb körülmény az ügyészeknek és egyben Magyarországnak is, ha új és valóban független Legfőbb Ügyésze lenne hazánknak?”

Polt Péter válaszában nem reagált a kritikára, csak a pozíciójára vonatkozó hatályos jogszabályokat ismertette.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk