Belső árulók után nyomoznak a Fideszben

  • narancs.hu
  • 2015. április 13.

Hírnarancs

Ma mindenki azt találgatta, mi lesz velünk Tapolca után. Vona Gábor esküdözött, hogy ők nem nácik. Közben nyomozni kezdtek Rogán után, és meghalt Günter Grass.

Tapolca, Tapolca

Vona is coming

Vona is coming

Fotó: MTI

Tamás Gáspár Miklós szerint a Jobbik előretörése nemzeti tragédia és nemzeti szégyen – ma ezt a jelenséget próbálta értelmezni mindenki, akinek billentyűzet vagy mikrofon akadt a keze ügyébe. A Political Capital a centrális erőtér stratégiájának bukásáról írt, Magyari Péter arról, hogy a régi elit képtelen megújulni, Hont András pedig arról, hogy Orbánnak mennie kell. A pártok is adtak ki közleményeket, de ezektől megkímélnénk olvasóinkat és magunkat is, hiszen gondolataik foglalatát tartalmazzák különböző szórakoztató parlamenti videók, például ez.

Vona Gábor hülyének néz 1.

Mi a csütörtöki Narancsban próbáljuk majd felmérni a károkat, de annyit előrebocsátottunk rövidke bejegyzésünkben, hogy a Jobbik vezére vagy mindenkit hülyének néz, vagy számolni felejtett el, amikor történelmi győzelemről hadovál.

Vona Gábor hülyének néz 2.

Sajtótájékoztatóján elmondta azt is, hogy néppárti folyamatot akar végigvinni a Jobbikban, mely során vállalja a felelősséget saját „vadhajtásaikért”, azokat „le fogja nyesni”. Az antiszemita, illetve cigányellenes tagok és szavazók felé azt üzente: a Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási vagy bármilyen alapon különbséget tesz az emberek között. További mulatságos lódítások errefelé.

Hamarabb utolérik, mint a nátha Rogánt

Ma megjött a Fővárosi Főügyészségtől a levél, hogy mégis nyomoznak ellene az 5 hónapja tett feljelentésem okán. Hatályon kívül helyezik az előző elutasítást – írja Juhász Péter a Facebookon.

Utolérik, mint fideszes sajtós az újságírót

Egyszerre röhejes és vérfagyasztó a vs.hu sztorija. Ezt írják: „vizsgálja a Fidesz, hogyan tudtunk részletesen beszámolni az egy hónappal ezelőtti zárt ajtók mögötti frakcióülésről, ahol a miniszterelnök is felszólalt. A hasonló szituációkat úgy próbálták elkerülni, hogy az Országgyűlésben a Fidesz alkalmazottai órákon keresztül követték, helyenként gyakorlatilag futva üldözték munkatársunkat, és a vécében sem merték egyedül hagyni.” Filmbe illő részletek itt.

A fideszes képviselők eddig is szivárogtattak, ahogy mindenki más is, de úgy látszik, most már nem tudják leküzdeni félelmüket a párt vezetői.

Meghalt Günter Grass

Tavaly novemberi felvétel

Tavaly novemberi felvétel

Fotó: MTI/EPA

Hétfő reggel hunyt el az irodalmi Nobel-díjas német író. 87 éves volt, egy lübecki kórházban érte a halál – közölte a kiadója. Sokkal nagyobb életműről van szó, mint hogy megpróbáljuk pár sorban elintézni. Inkább olvasnivalót ajánlunk: Bogár Zsolt a Kutyaévek című regényéről, Forgách András a nevezetes önéletrajzáról, Bán Zoltán András A doboz című különös könyvéről, Vári György izraeli tárgyú prózaverséről, A szerk. és Ungváry Krisztián pedig az SS-botrányról írt a Narancsba. Mindegyiket jó szívvel ajánljuk, de az igazi mégiscsak az volna, ha valamelyik Grass-regényt olvasnák ma este.

Neked ajánljuk