A Médiatanács elfogadta a mostanra egyedüliként pályázó Klubrádió hiánypótlását

  • narancs.hu
  • 2021. február 17.

Interaktív

Az eljárás a pályázat tartalmi vizsgálatával folytatódik. 

Pályázati nyilvántartásba vette a Médiatanács a Klubrádió Zrt.-t - közölte szerdán délután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A közlemény azt is megerősítette, hogy folytatódik az egészen vasárnap éjfélig a Klubrádió által használt Budapest 92,9 MHz frekvencia pályázati eljárása, amelyet korábban azért állítottak le, mert a frekvenciáért induló másik két jelentkezőt kizárták, de azok keresetet nyújtottak be a döntés ellen. 

A pályázatot január 19-én függesztette fel a Médiatanács, de előbb a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület, majd - valószínűleg a Klubrádió elhallgatása után - az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is visszavonta a keresetét, "így a pályázati eljárás felfüggesztésének törvényi oka megszűnt, ezért a testület folytatja a Budapest 92,9 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárását".

A közleményből az is kiderült, hogy az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. és a Közösségi Rádiózásért Egyesület is próbálkozott "ideiglenes hatósági szerződéskötési kérelmekkel", magyarul hogy időlegesen átvegyék a frekvenciát, de ezeket a Médiatanács elutasította. 

A közlemény szerint 

"a tanács feldolgozta az eljárásban egyedüliként bennmaradt pályázó hiánypótlását, és pályázati nyilvántartásba vette a Klubrádió Zrt.-t".

Az eljárás a beadott pályázat tartalmi vizsgálatával folytatódik. 

A csatorna vasárnap éjfél óta azonban csak az interneten hallgatható, mert ők sem kaptak ideiglenes engedélyt, és a bíróságon sem kaptak azonnali jogvédelmet a jogvita lezárultáig

A frekvenciapályázat vitás kérdéseiről, illetve a másik két indulóról itt írtunk részletesen: 

Csak másnak szabad

Tovább szórakozik a Médiatanács a Klubrádióval, amelynek adása az ultrarövidhullámon jelen állás szerint akár el is hallgathat február 14-én. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kizárólag a kormánypárt jelölte tagokból álló Médiatanácsa tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy „ismételt jogsértésekre" hivatkozva nem újítja meg a Klubrádió idén február 14-én lejáró, a budapesti 92,9-es frekvenciára szóló engedélyét, ehelyett inkább új pályázatot ír ki.

Figyelmébe ajánljuk