Szüret 2021/25.

  • Narancs
  • 2021. június 23.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Mi ott voltunk. Mi tudjuk, hogy a szabadság nem beköszöntött, hanem kivívtuk. A kommunizmus nem megdőlt, hanem megdöntöttük. A berlini fal nem leomlott, hanem ledöntöttük. A szovjetek nem kimentek, hanem kiszorítottuk őket.

Orbán Viktor előadása A harminc éve szabadon című konferencián, Kormany.hu

 

Rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság egy 43 éves nő ellen. A gyanú szerint M. Mária 2021. június 15-én megrongálta volt férje autóját. Egy, a kertjében lévő kerti törpével betörte annak szélvédőjét, egy késsel összekarcolta az ajtaját és több elemét is. Másnap a sértett másik autójában is kárt tett.

Police.hu

 

A teljesítmény kultúrája teheti naggyá Magyarországot – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten. Rétvári Bence a Pesti Vigadóban, a március 15. alkalmából odaítélt állami kitüntetések átadásán úgy fogalmazott, az alaptörvény is rögzíti, hogy értékteremtő munkán alapul Magyarország gazdasága.

MTI

 

Mielőtt az őrület elhatalmasodik a Városházán, azt azért világossá kell tennünk, hogy Budapest lakói – bár rendkívül türelmesek – nem birkák. Hamarosan eljön az a pillanat, amikor a többség megunja, hogy egy emberkísérlet részeseként a bolondot járassák vele, és átlátszó politikai hatalmi célokkal minél rosszabb életkörülményeket teremtsenek a fővárosban, hogy ezzel a budapestieket a kormány ellen hangolják a jövő évi választásokon.

Kis Ferenc írása a Magyar Nemzetben

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.