Szüret 2021/46.

  • Narancs
  • 2021. november 17.

Interaktív

Mókás és dühító gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Persze lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker.

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, a Fidesz kongresszusán; Hír Tv

 

Fát ültetni jó érzés, boldogsággal tölti el az embert. Egy fa ültetése sokkal rejtélyesebb dolog, mint azt az ember gondolná. Mert gondolunk persze arra, hogy ha több a fa, tisztább a levegő, ha tisztább a levegő, jobb az élet, tisztább a világ, de nekünk, magyaroknak a faültetés mást is jelent. Nálunk a faültetés, különösen, ha mással együtt, valakivel együtt tesszük meg, az a barátság jele.

Orbán Viktor beszéde a török nemzeti fásítás napja alkalmából Ankarában, az Erdoğannal közös faültetés előtt; Kormány.hu

 

A közétkeztetésben 2022. január 1-jétől 60 százalékra, 2023. január 1-jétől pedig 80 százalékra kell emelni a hazai termékek arányát, ezt már tartalmazzák az idén szeptember 1-jétől megkötött közétkeztetési közbeszerzések – mondta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken Kecskeméten, a Földtől az asztalig című konferencián.

Erdős Norbert hozzátette, a változtatásra azért volt szükség, mert 50 százalék a magyar termékek aránya a közétkeztetésben.

MTI

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk