Szüret 2023/50.

  • Narancs
  • 2023. december 13.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

A legsikeresebb politikai termékünk a nemzetközi vizeken éppen az, hogy Magyarország, bár csak tízmilliós ország, akkora a GDP-je, amekkora, annyi a katonája, amennyi, és mégis önálló külpolitikát folytat.

Orbán Viktor előadása a Magyar Külügyi Intézet 50 éves jubileumi eseményén; Miniszterelnöki Kabinetiroda

MÉZESKALÁCS     ELÁLLATIASODOTT     SZÍNFOLT     ÉREZHETŐ

A tárcavezető köszöntő beszédében rávilágított, hogy a hungarikumok azért értékesek, különlegesek és sikeresek, mert a magyarságról, azaz rólunk szólnak.

Az Agrárminisztérium Sajtóosztályának közleményéből

A magyar kormány célja, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen – hangsúlyozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

MTI

– Én úgy érzem, hogy két csizma közé vagyunk beszorítva újkori történelmünkben: a szovjet és az amerikai csizma közé. De úgy is fogalmazhatnánk, hogy a szovjet most Nyugatról fenyeget minket. Amerika pedig olyan nagyhatalom, amely mindig úgy tesz, mintha a barátunk volna, de közben parancsolgat nekünk. A koncert helyzetkép: megállapítjuk, hogy itt élünk, ebben a közegben kell alkotnunk.

– Az ellenálló attitűd folyamatos a Beatrice elmúlt 45 évében…

– Most azért vagyunk rendszerellenesek, mert az Európai Unió ellen vagyunk.

Interjú Nagy Feróval a Magyar Nemzetben

A páncélosdandár üzemi konyháján a szokásosnál is nagyobb volt a sürgés-forgás, ugyanis a napi menü elkészítésén felül nagy erőkkel sütötték és díszítették a mézeskalácsokat. Talán mindenkinek van viszonyítási alapja, hogy mennyi ideig tart meggyúrni, kisütni és végül kidíszíteni a karácsony egyik ikonikus süteményét, bár egy családi adaggal szemben ötszáz darab elkészítése majdnem egy teljes munkanapot vesz igénybe. A tatai mézeskalács ízében semmiben nem tért el a jól megszokott recepttől, csupán a katonai témájú minták utaltak arra, hogy honvédek készítették.

Honvédelem.hu

Ha nincs gyerek, nincs jövő, nincs gazdaság – jelentette ki a kultúráért és innovációért felelős miniszter hétfőn Budapesten. Csák János az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti éves meghallgatásán azt mondta, az ország jövője szempontjából egzisztenciális kérdés, hogy gyerekek szülessenek.

MTI

– A koncepciót a világ elállatiasodása inspirálta. Mit takar ön számára ez a kifejezés, hogy elállatiasodott a világ?

– Az elállatiasodáson azt értem, hogy nagyon megerősödött az emberiség életében az ego szerepe.

Az Origo.hu interjúja Baska Balázs képzőművésszel

A Vágtázó Halottkémek 1975-ös színre lépése óta különleges színfoltot jelentett a honi rockpalettán, feloszlásával jelentős űrt hagyott maga után az ezredfordulón.

Index.hu

„Nem kicsit kapott frászt a családom” – Rékasi Károlynak mérlegelni kellett: elveszíti lábát, vagy feladja a Farm VIP versenyt

A Bors online cikkének címe

A Köznevelési intézmények elektromos rendszerének megújítása a Békéscsabai Tankerületi Központban című projekt keretében a Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola és Kollégiumban elvégzett munkálatok ünnepélyes átadására kaptak péntekre meghívást a sajtó munkatársai. Erdős Norbert országgyűlési képviselő hozzáfűzte (…) – Egy ilyen volumenű elektromos hálózatfelújításra 40 éve nem volt példa. És íme, a LED-es fényforrások is arról árulkodnak, modern világítással még komfortosabbá válik egy-egy osztályterem – mutatott körbe a politikus. (…) Köszönetet mondott a pedagógusok összetartó kollektívájának, szakmai munkájának.

Beol.hu

A minap a Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján jártunk, ahol a különböző osztályokon már érezhető volt az ünnepi hangulat, hiszen a korlátokat girlandok díszítették, amelyeken aranyszínű gömbök függtek. Fényfüzérek voltak felakasztva az ablakokra, és még egy feldíszített fenyőfa is állt a folyosón. Sétánk során egy újdonsült apukába is belefutottunk.

Bama.hu

Megjelent Dudar Feri mulatósfenomén legújabb videóklipje, amelyet szűkebb hazájában, Kislángon forgatott. (…) „Ha eljön az este, nálunk buli van, ott lesz az összes jó kis tuti csaj, megisszuk a whiskyt, a szilvapálinkát, hajnalig tart nálunk a szüreti bál” – hangzik a dal refrénje, amely akkor, egy nap alatt sláger lett a faluban, és ki tudja, hamarosan egész Dél-Fejér dúdolni fogja a fülbemászó dallamot.

Feol.hu

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk